Thursday, December 30, 2010

Aποτρίχωση: όλες οι μέθοδοι για να (μην) είσαι στην τρίχα!

Ποια είναι τα είδη αποτρίχωσης; Τι διαφορά έχει το ξυράφι από την ξυριστική; Τι κάνει το laser; Σου λύνουμε κάθε απορία!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ξυραφάκι: γρήγορα κι ανώδυνα!


Το λείο αποτέλεσμα διαρκεί από 1-3 μέρες. Μπορείς να επαναλάβεις τη διαδικασία εύκολα καθώς δε διαρκεί περισσότερο από μερικά λεπτά και δεν είναι επίπονη. Σε βάθος χρόνου όμως σκληραίνει τη τρίχα.
How to: Βρέξε την επιδερμίδα σου και άπλωσε μια γενναιόδωρη ποσότητα αφρού ή gel ξυρίσματος. Χρησιμοποίησε το ξυραφάκι απαλά προς την αντίθετη φορά.
Τip: Αν σου τελείωσε ο αφρός ξυρίσματος χρησιμοποίησε μια κρέμα μαλλιών. Θα εκπλαγείς με το πόσο απαλή θα είναι η επιδερμίδα σου!
Μας αρέσει πολύ: Το νέο ξυραφάκι Wilkinson Quattro for Women Bikini. Διαθέτει μπαταρία και κάνει και trimming στο μπικίνι. Κοστίζει €9.99, σου δίνει αποτέλεσμα.




Αποτρίχωση με κερί: μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα


Πονάει λίγο αλλά πραγματικά αξίζει! Είναι σχετικά γρήγορη μέθοδος αφού καλύπτει μεγάλη επιφάνεια, το αποτέλεσμά της διαρκεί από τρεις εβδομάδες έως ένα μήνα και το σημαντικότερο. Έχει μακροχρόνια οφέλη καθώς μαλακώνει τη τρίχα και με τη πάροδο του χρόνου η τριχοφυϊα ελλατώνεται.
How to: Ζέστανε το κερί στην ειδική συσκευή ή βράσε σε μια κατσαρόλα νερό και βύθισέ το για μερικά λεπτά.  Αφού ζεσταθεί, άπλωσε το κερί ακολουθώντας τη φορά της τρίχας, σκέπασε με την ειδική πάνινη ταινία, πίεσε και τράβηξε απότομα προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Tip: Αφαίρεσε τα υπολείμματα κεριού απλώνοντας ένα baby oil που θα χαρίσει και extra απαλότητα στην υφή της επιδερμίδας σου.

Μας αρέσουν πολύ: Οι αποτριχωτικές ταινίες με κρύο κερί της Veet. Δεν χρειάζεται να τις ζεστάνεις, δεν αφυδατώνουν τις ξηρές επιδερμίδες και κοστίζουν €8.30.




Ξυριστική μηχανή: από τη ρίζα!


Είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος αποτρίχωσης, η διαδικασία όμως μπορεί να αποδειχθεί αρκετά χρονοβόρα. Το θετικό, ωστόσο, είναι ότι το αποτέλεσμα έχει διάρκεια από 10 εως 15 μέρες, η τρίχα αφαιρείται από τη ρίζα και το δέρμα μένει λείο και απαλό χωρίς ερεθισμούς.
How to: Χρησιμοποίησε την ηλεκτρική ξυριστική μηχανή σε μικρή επιφάνεια κάθε φορά και τέντωσε το δέρμα στο συγκεκριμένο σημείο. Έτσι, θα μειώσεις αρκετά το αίσθημα του πόνου.
Tip: Πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία πέρασε ένα παγάκι πάνω από τη περιοχή που θέλεις να αποτριχώσεις. Λειτουργεί σαν φυσικό αναισθητικό.
Μας αρέσει πολύ: Η Epilators Lovely από την Rowenta. Έχει δύο ταχύτητες και κοστίζει €59.90.







Αποτριχωτική κρέμα: για απαλό δέρμα


Δεν αντέχεις τον πόνο από τις υπόλοιπες μεθόδους και το ξυραφάκι σου αφήνει άσχημη αίσθηση στα πόδια; Οι αποτριχωτικές κρέμες είναι η τέλεια λύση: δεν υπάρχει κίνδυνος να κοπείς, δεν σκληραίνει την τρίχα και αφήνει απαλό αποτέλεσμα. Το μοναδικό τους default είναι ότι το αποτέλεσμα αυτό δεν έχει διάρκεια στο χρόνο.
How to: Όσο είσαι στο μπάνιο άπλωσε την κρέμα σε όλη την επιφάνεια που θέλεις να αποτριχώσεις. Λούσου, βάλε μάσκα στα μαλλιά σου και μετά από μερικά λεπτά πάρε την ειδική σπάτουλα και χρησιμοποίησέ την ακολουθώντας αντίθετη φορά από αυτή της τρίχας, όπως, δηλαδή, θα έκανες με το ξυραφάκι.
Tip: Αν είσαι μελαχρινή ή οι τρίχες σου είναι αρκετά σκληρές θα χρειαστείς περισσότερη ποσότητα.
Μας αρέσει πολύ: η αποτριχωτική κρέμα Suprem' Essence σε συσκευασία spray της Veet (€8.30). 



Laser: η οριστική λύση!


Μια μέθοδος με μακροχρόνια αποτελέσματα! Δεν είναι ιδιαίτερα επίπονη αλλά θα χρειαστεί να αφιερώσεις αρκετό χρόνο σε κάποιες συνεδρίες με την αισθητικό ή το γιατρό σου.Το laser, αφαιρεί με ασφάλεια την τριχοφυία χωρίς να καταστρέφει τους πόρους και τη δομή της επιδερμίδας και χωρίς να προκαλεί επίμονους ερεθισμούς, ενώ μπορεί να εφαρμοστεί απο όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλλου ή ασθενειών.

Ρωτήσαμε τον ειδικό:
Ο Νίκος Νταούλας, ιδιοκτήτης του ινστιτούτου αισθητικής Body Anaplasis, μας ενημέρωσε σχετικά με την όλη διαδικασία. Συνολικά θα χρειαστείς περίπου ενάμισι χρόνο κατά τη διάρκεια του οποίου θα κάνεις 5-8 συνεδρίες (κάθε 2-3 μήνες). Στη συνέχεια, αν χρειαστεί, μπορείς να πηγαίνεις μια φορά το χρόνο για συντήρηση. Σε περίπτωση ορμονικών διαταραχών χρειάζεται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα (3-4 χρόνια).
Οι τιμές ξεκινάνε από €40 για τις μικρές περιοχές ενώ για μεγαλύτερες επιφάνειες (πόδια) είναι περίπου στα €300 για τις πρώτες 4-5 συνεδρίες και στη συνέχεια το κόστος συνήθως μειώνεται, δεδομένου ότι μειώνεται και η τριχοφυϊα!



tlife.gr

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...