Saturday, February 26, 2011

Δοκίμασέ το σήμερα! Πώς να κάνεις ένα βραδινό ανοιξιάτικο μακιγιάζ βήμα-βήμα!

Σάββατο και οι περισσότερες από εμάς έχουμε κανονίσει μια βραδινή έξοδο! Μπορεί ο καιρός να μην βοηθάει να μπούμε σε spring spirit, ωστόσο αυτό που θέλουμε είναι πάντα να ξεχωρίζουμε ανάμεσα στο πλήθος. Άσε,
λοιπόν, τις υπόλοιπες να υποκύπτουν σε ένα ακόμη smokey με μαύρη σκιά και ακολούθησε την δική μας beauty συμβουλή: κάνε την διαφορά με το ολοκαίνουριο ανοιξιάτικο μακιγιάζ με παλ αποχρώσεις (είναι πολύ, πολύ in fashion!)


What to know

 
Μπορεί οι θερμοκρασίες ακόμη να είναι χαμηλές, αλλά όλες θέλουμε να ξέρουμε τι θα έρθει τη νέα σεζόν. Όπως κάθε άνοιξη λοιπόν, έτσι και φέτος, το μακιγιάζ μας “μαλακώνει”, γίνεται περισσότερο αέρινο και λιγότερο βαρύ. Το smokey παραμένει πρώτο στη λίστα των προτιμήσεών μας για την ερχόμενη σεζόν, προσαρμόζεται όμως στις πιο υψηλές θερμοκρασίες. Η σύμβουλος ομορφιάς της Clinique, Τζένη Αποστολάκη, μας δείχνει πώς να το πετύχουμε.





Βήμα 1

 
Με μια σοκολατί ιριδίζουσα σκιά γεμίζουμε όλο το κινητό μας βλέφαρο καθώς και την ρίζα του κάτω. Εδώ χρησιμοποιήσαμε την τετραπλή παλέτα Pink Chocolate Quad, no 112.













Βήμα 2

 
Από το 1/3 του ματιού και προς τα έξω σχηματίζουμε μια λεπτή γραμμή με καφέ μολύβι όπως το Cream Shaper no 103. 














Βήμα 3

 
Δεν αμελούμε ποτέ τα φρύδια μας, καθώς τις τελευταίες τέσσερις σεζόν έχουν κερδίσει πόντους στο μακιγιάζ και οι make up artists τους δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα. Πάντα φροντίζουμε να προσαρμόζουμε το χρώμα των φρυδιών μας στο χρώμα των μαλλιών μας. Πολύ καλό είναι το Superfine Liner for Brows (απόχρωση no 02) το οποίο αφήνει ένα απαλό χρώμα στα φρύδια, τονίζοντάς τα όσο πρέπει.







Βήμα 4

 
Με μια μπατονέτα κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις. Αν χρειαστεί περνάμε πάνω από το μολύβι έτσι ώστε να μαλακώσουμε το χρώμα του. Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι ένα σωστό μακιγιάζ βασίζεται στα ωραία σβησίματα. Η τάση που ήθελε σκιές και μολύβια να απλώνονται με “σκληρό” τρόπο ώστε να είναι πολύ έντονα ανήκει πλέον στο παρελθόν!
  







Βήμα 5

 
Απλώνουμε μάσκαρα ξεκινώντας από την ρίζα των βλεφαρίδων και προς τα έξω με κινήσεις “ζικ-ζακ”. Επαναλαμβάνουμε αμέσως ώστε να μην στεγνώσει η μάσκαρα. Εδώ χρησιμοποιήσαμε την High Length Mascara της Clinique που διαχωρίζει τις βλεφαρίδες και τους δίνει περισσότερο μήκος.

Βήμα 6

 
Με ένα φαρδύ πινέλο απλώνουμε ένα ρουζ όπως το Blushing Blush (το no 114 ταιριάζει σε όλες μας!) ξεκινώντας προς τα μήλα και καταλήγοντας ψηλά στους κροτάφους. Ένας χρυσός κανόνας στο ρουζ είναι να τοποθετούμε λίγη ποσότητα την φορά και αν χρειαστεί να επαναλάβουμε. Αφήνει πολύ πιο όμορφο αποτέλεσμα από τις περιπτώσεις εκείνες που χρειάζεται να αφαιρέσουμε με χαρτομάντηλο.

Βήμα 7

 
Διαγράφουμε και γεμίζουμε τα χείλη μας με ένα μολύβι σε φυσικούς τόνους όπως το Defining Lips no 7 της Clinique. Έτσι θα έχουμε περισσότερη διάρκεια του χρώματος στα χείλη μας.

Βήμα 8

 
Με ένα κραγιόν σε αντίστοιχους τόνους όπως το High Impact Lip Colour no 20 γεμίζουμε τα χείλη μας.
  










Το μακιγιάζ έχει ολοκληρωθεί!

 
Με μερικά απλά βήματα δημιουργήσαμε ένα smooth ανοιξιάτικο μακιγιάζ που όλες μας θα υιοθετήσουμε στις βραδινές μας βόλτες. Εσύ;

  









tlife.gr



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...