Wednesday, February 23, 2011

New York Fashion Week: Η συλλογή του Calvin Klein

Aπλές σιλουέτες σε γραμμή Α, σε απαλούς τόνους του γκρι, του καμηλό και του λευκού...



Ο Francisco Costa, βασιλιάς του minimal chic, παρουσίασε μία συλλογή που απέδειξε ότι δικαιωματικά του απονέμεται ο συγκεκριμένος τίτλος, την τελευταία ημέρα της εβδομάδας μόδας της Νέας Υόρκης.
Η συλλογή ήταν η επιτομή της minimal φινέτσας. Ένα sleek γκρι φόρεμα σε γραμμή Α απέκτησε ενδιαφέρον με μία δερμάτινη λεπτομέρεια κατά μήκος του μπούστου. Ένα φαρδύ λευκό παντελόνι με λάστιχο στα μπατζάκια συνδυάστηκε με ένα σακάκι από sheepskin.



Μεταξύ των δημιουργιών ήταν και ένα μαλακό, καμηλό, δερμάτινο φόρεμα και ένα απαστράπτον μαύρο κοστούμι, που ερχόταν σε αντίθεση με την κυρίως χρωματική παλέτα που κινήθηκε στους τόνους του άσπρου, του απαλού γκρι, του ασημί, του ανοιχτού καμηλό και του χρυσού. Τα looks ήταν κλασικά Calvin Klein, Tα πολυτελή υφάσματα όπως τα διάτρητα βελούδα κυριάρχησαν. Παλτό από κασμίρ και ένα ογκώδες μοντγκόμερι από sheepskin απέσπασαν χειροκροτήματα.


Kerry Washigton, Zoe Saldana, Kate Bosworth, Emmanuel Alt, Anna dello Russo: η ηχηρή front row του show

Ο Costa δήλωσε ότι εμπνεύστηκε τη συλλογή από ένα λούτρινο αρκουδάκι και ήθελε τα πάντα να είναι μαλακά, διατηρώντας, όμως, την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική αισθητική του οίκου.

«Η συλλογή έχει να κάνει με τις αναλογίες, τους όγκους και τις υφές των επιφανειών», είπε ο Costa στην Telegraph. «Χρησιμοποιήσαμε πολύ αλπακά, μετάξι, sheepskins και δέρματα, για να δημιουργήσουμε ενδιαφέρουσες σιλουέτες και να αντιπαραθέσουμε τις διαφορετικές τους υφές. Η συλλογή περιέχει πολλά μαλακά, ανάγλυφα κομμάτια που, φορώντας τα, δίνουν την αίσθηση ότι τυλίγεσαι στην πολυτέλεια».


Η Anna Wintour και τα ατίθασα κόκκινα μαλλιά της Grace Coddington διακρίνονται στην πρώτη σειρά!
Το show έκλεισε η Lara Stone που, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η μοναδική επίδειξη στην οποία συμμετείχε στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης, ενώ στο front row βρέθηκαν οι Kate Bosworth, Zoe Saldana, Terry Richardson και Anna Wintour.




 

stylista.gr

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...