Tuesday, January 25, 2011

Πώς να χρησιμοποιείς την σκιά σου σαν ρουζ και σαν... κραγιόν!


Εκδοχή νούμερο ένα: Θέλεις να βγεις απευθείας μετά το γραφείο, κοιτάς την τσάντα σου κι ανακαλύπτεις ότι έχεις μαζί σου μόνο μια σκιά.
Εκδοχή νούμερο δύο: Θέλεις να πειραματιστείς με το μακιγιάζ σου.
Εκδοχή νούμερο τρία: Το budget σου είναι περιορισμένο και μπορείς να επενδύσεις σε ένα μόνο προϊόν ομορφιάς. Αναρωτιέσαι ποιο είναι αυτό;
 

O Τάκης Μαυριγιαννάκης, ένας από τους top make up artists της Ελλάδας και official make up artist της Estee Lauder για την Ελλάδα, μας δείχνει πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη σκιά μας σαν ρουζ στα ζυγωματικά και σαν κραγιόν στα χείλη! Το αποτέλεσμα, απλώς θεαματικό!




What to know

 
Είχες φανταστεί ποτέ ότι η σκιά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ρουζ αλλά και σαν κραγιόν; Κι όμως! Ο Τάκης Μαυριγιαννάκης ένας από τους top 'Ελληνες make up artists και official make up artist της Estee Lauder για την Ελλάδα μοιράζεται μαζί μας την έμπνευσή του, μας αγγίζει με τα μαγικά του πινέλα και μας δείχνει πώς μπορούμε να κάνουμε ένα ultra glamorous και λαμπερό μακιγιάζ χρησιμοποιώντας την σκιά μας παντού!




Βήμα 1

 
Απλώνουμε αρκετή ποσότητα concealer κάτω από τα μάτια, στα πλαϊνά της μύτης και των χειλιών. Εδώ χρησιμοποιήσαμε το Ideal Light από την Estee Lauder, ιδανικό για να καλύπτει και να δίνει φως στο πρόσωπο.
  










Βήμα 2

 
Με ένα πινέλο για make up (είναι αυτό το οποίο έχει λευκό στο τελείωμα) απλώνουμε compact make up όπως το Resilience Lift Extreme Compact της Estee Lauder και το κάνουμε ένα με το concealer. Το απλώνουμε μέχρι χαμηλά στο λαιμό αλλά και στα αυτιά ώστε να μην εμφανίσουμε διχρωμίες.









Βήμα 3

 
Απλώνουμε δύο διαφορετικές πούδρες: κάτω από τα μάτια, στα πλαϊνά της μύτης και των χειλιών χρησιμοποιούμε μια απόχρωση ίδιας με αυτή του concealer ώστε να φωτίσουμε το βλέμμα. Για το υπόλοιπο πρόσωπο αλλά και χαμηλά στο λαιμό απλώνουμε πούδρα στον τόνο του make up. Πολύ καλή είναι η AeroMatte που αφήνει αέρινο τελείωμα στο πρόσωπο.
  






Βήμα 4

 
Σε κάθε μακιγιάζ είναι πολύ σημαντικό να φροντίζουμε τα φρύδια μας- το κάδρο του προσώπου μας. Αν τα φρύδια μας είναι πιο σκούρα ή πιο ανοιχτά από τα μαλλιά μας φροντίζουμε να τα φέρουμε στον ίδιο τόνο. Αρχικά, χτενίζουμε τα φρύδια μας ανοδικά και τα βάφουμε με ένα μολύβι όπως το Automatic Brow Pencil Duo της Estee Lauder. Η απόχρωση που επιλέγουμε φροντίζουμε να είναι αντίστοιχη του χρώματος των μαλλιών μας.


 

 

 

 

 

Βήμα 5

 
Τοποθετούμε ρουζ ξεκινώντας από τα μήλα και σβήνουμε προς τους κροτάφους. Μια πολύ safe και γλυκιά απόχρωση είναι η ροδακινί που ταιριάζει σε όλες. Το Bronze Goddess Sunblush Illuminator που χρησιμοποιήσαμε εδώ δίνει στο πρόσωπο ένα πολύ φρέσκο και δροσερό αποτέλεσμα με ελαφριά λάμψη.
 







Βήμα 6

 
Και τώρα έμφαση στη σκιά μας! Με ένα τρίχινο πινελάκι τοποθετούμε την χρυσή σκιά (Pure Color Eyeshadow no 52) σε όλο το κινητό βλέφαρο ακολουθώντας κυκλικές κινήσεις. Καλό είναι προηγουμένως να έχουμε τοποθετήσει μια κρεμώδη βάση ώστε να αποτυπωθεί σωστά η απόχρωση της σκιάς και να πετύχουμε μεγαλύτερη διάρκεια στο μακιγιάζ.
Watch out: το concealer στο κινητό βλέφαρο έχει σαν αποτέλεσμα η σκιά να “μαζεύει” και να “σπάει”.
  


Βήμα 7

 
Από το ίδιο προϊόν τοποθετούμε και πάνω στα μήλα. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούμε πολύ όμορφες γυαλάδες.
  












Βήμα 8

 
Παίρνουμε ένα μολύβι χειλιών σε Fig απόχρωση και σχηματίζουμε το περίγραμμά τους. Tip: με το ίδιο προϊόν γεμίζουμε και τα χείλη μας σαν να χρησιμοποιούμε κραγιόν. Έτσι, πετυχαίνουμε διάρκεια και ένταση στο αποτέλεσμα.










Βήμα 9

 
Με ένα μικρό, πλακέ πινελάκι και ταμποναριστές κινήσεις τοποθετούμε την ίδια χρυσή σκιά στα χείλη μας. Με το trick αυτό το χρώμα μένει πάνω στα χείλη και δεν εξαφανίζεται με την πρώτη γουλιά cocktail!













Βήμα 10

 
Αν θέλεις μπορείς να τοποθετήσεις πάνω από την σκιά lip gloss σε διάφανη, χρυσή ή και κοραλλί απόχρωση για πιο juicy αποτέλεσμα.
  











Βήμα 11

 
Ολοκληρώνουμε το golden μακιγιάζ μας με τη μάσκαρα Turbo Lash της Estee Lauder. Ο σωστός τρόπος τοποθέτησης για να πετύχουμε μεγαλύτερο όγκο και θεαματικό μήκος είναι ο εξής: από πάνω προς τα κάτω και προς τα έξω κι έπειτα αντίθετη κίνηση. Με τον τρόπο αυτό το μάτι δείχνει πιο σχιστό, ανοδικό και αμυγδαλωτό.









Το λαμπερό μακιγιάζ μόλις ολοκληρώθηκε

 
Σε μερικά μόλις βήματα το μακιγιάζ μας είναι έτοιμο! Το ίδιο look μπορείς να υιοθετήσεις χρησιμοποιώντας και διαφορετικές αποχρώσεις σκιάς, όπως ροδακινί, ροζ, φούξια. Αν αναρωτιέσαι ποια απόχρωση σου ταιριάζει, τα νέα είναι θετικά: τα πάντα πηγαίνουν σε όλες! Το μακιγιάζ είναι τέχνη και ως τέτοια προϋποθέτει έμπνευση και φαντασία!





tlife.gr




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...