Saturday, March 26, 2011

Τα πιο συζητημένα εξώφυλλα της Elizabeth Taylor

Η Elizabeth Taylor, η ηθοποιός που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών. Δείτε τη πολυτάραχη ζωή της μέσα από τα εξώφυλλα των περιοδικών της εποχής,
τα οποία την φιλοξενούσαν επί μονίμου βάσεως!




Elizabeth Taylor εξώφυλλα (15)
Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ (27 Φεβρουαρίου 1932 – 23 Μαρτίου 2011) ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός. Γεννήθηκε στο Χάμστεντ του Λονδίνου από Αμερικανούς γονείς και η οικογένειά της επέστρεψε στις Η.Π.Α μετά το ξέσπασμα του Β’ παγκοσμίου πολέμου, ενώ η Τέιλορ ήταν 7 χρονών.
Ξεκίνησε την καριέρα της ως παιδί θαύμα το 1943 με την ταινία «Σιωπηλός κατήγορος», συνέχισε να γυρίζει ταινίες και τη δεκαετία του πενήντα πλέον ενήλικα αποτέλεσε τη μεγαλύτερη σταρ του αμερικανικού κινηματογράφου. Είχε προταθεί για βραβείο Όσκαρ 5 φορές και το κέρδισε δύο, την πρώτη για την ταινία «Ζήσαμε στην αμαρτία» του 1960 και τη δεύτερη για το «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» του 1966. Άλλες αξιόλογες ταινίες της είναι «Μια θέση στον ήλιο» του 1951, «Ο γίγας» του 1955, «Όσα δε σβήνει ο χρόνος» του 1957, «Λυσσασμένη γάτα» του 1958 και «Ξαφνικά πέρυσι» το καλοκαίρι του 1959.
Η ηθοποιός το 1959 ασπάστηκε τον ιουδαϊσμό. Γνωστό είναι επίσης το γεγονός ότι παντρεύτηκε 8 φορές, εκ των οποίων τις δύο με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον. Αγαπούσε πολύ τα κοσμήματα, τα αρώματα και ήταν διάσημη για τα βιολετιά της μάτια. Είχε αποκτήσει 2 γιους και 2 κόρες. Το ειδύλλιό της με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον αποτελεί ένα απ’ τα πιο αξιομνημόνευτα στην ιστορία του Χόλλιγουντ.
Πέθανε σε ιδιωτική κλινική του Λος Άντζελες από καρδιακή ανεπάρκεια σε ηλικία 79 ετών, ενώ το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει κατατάξει έβδομη στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών.
Elizabeth Taylor εξώφυλλα (17)
Elizabeth Taylor εξώφυλλα (1)
Elizabeth Taylor εξώφυλλα (2)
Elizabeth Taylor εξώφυλλα (3)
Elizabeth Taylor εξώφυλλα (4)
Elizabeth Taylor εξώφυλλα (5)
Elizabeth Taylor εξώφυλλα (6)
Elizabeth Taylor εξώφυλλα (7)
Elizabeth Taylor εξώφυλλα (8)
Elizabeth Taylor εξώφυλλα (9)
Elizabeth Taylor εξώφυλλα (10)
Elizabeth Taylor εξώφυλλα (11)
Elizabeth Taylor εξώφυλλα (12)
Elizabeth Taylor εξώφυλλα (13)
Elizabeth Taylor εξώφυλλα (14)
Elizabeth Taylor εξώφυλλα (16)
Elizabeth Taylor εξώφυλλα (18)
Elizabeth Taylor εξώφυλλα (19)
Elizabeth Taylor εξώφυλλα (20)
Elizabeth Taylor εξώφυλλα (21)
Elizabeth Taylor εξώφυλλα (22)



otherside.gr

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...