Saturday, May 28, 2011

Τα 11 καλύτερα του 2011



Χρώματα, πρόσωπα, πράγματα: 11 σημαντικά trends κάνουν ποδαρικό.....
στη νέα χρονιά, ξεκαθαρίζοντας το τι έχεις να περιμένεις στο άμεσο μέλλον του στυλ.



1. Black Swan: Ο αγαπημένος Ντάνιελ Αρανόφκσι σκηνοθετεί την υπερ-αγαπημένη Νάταλι Πόρτμαν σε ένα μπαλετικό θρίλερ και η πρωταγωνίστρια κάνει την υπέρτατη πιρουέτα προτείνοντας για τον σχεδιασμό των (σαράντα διαφορετικών) κοστουμιών τις αδερφές Mulleavy, γνωστές και ως Rodarte. Το αποτέλεσμα μαγεύει. 2. Μαντόνα και Γουόλις Σίμπσον: Μετά από την Εβίτα Περόν, η σούπερ σταρ καταπιάνεται με μια ακόμη από τις μεγαλύτερες γυναικείες φιγούρες του 20ου αιώνα, την υπερ-stylish αμερικανίδα διαζευγμένη που άλλαξε το μέλλον της Ευρώπης (ο Εδουάρδος απαρνήθηκε τον θρόνο της Αγγλίας για χάρη της). Αυτή τη φορά ως σεναριογράφος και σκηνοθέτις. Για να δούμε...


3. Neon: Ένα πολύ σημαντικό, ίσως το σημαντικότερο, "νέον" της ανοιξιάτικης μόδας: Η ύφεση θέλει καλοπέραση και εκτυφλωτικό χρώμα, με έμφαση στο πράσινο του lime, το κίτρινο και το έντονο ροδαλό honeysuckle - το χρώμα της χρονιάς, σύμφωνα με την ειδική στο θέμα Pantone. 4. Mr. Porter: Το αντρικό Net-a-Porter κάνει διαδικτυακό ντεμπούτο μέσα στο Φεβρουάριο και εκτός από τα αγαπημένα Burberry Prorsum θα φιλοξενεί τα πιο σοφιστικέ ονόματα της αντρικής μόδας: Ralph Lauren, Gucci, Bottega Veneta αλλά και κάποια πιο εξειδικευμένα brands όπως E. Tautz (tailoring επιπέδου Savile Row), Lock & Co. (θεσπέσια καπέλα από το 1676 μέχρι σήμερα), Swayne Adeney Brigg (το go-to όνομα για δερμάτινα είδη πολυτελείας). 5. Mix Your Prints: Δύο διαφορετικά μοτίβα στο ίδιο ρούχο ή αξεσουάρ, ένα ταμπού που θα ξεπεράσεις μέσα στη χρονιά. Ξεκίνα με το δεξί φορώντας αυτά τα σούπερ πέδιλα του οίκου Prada.


6. Tom Ford for women (και πάλι): Αφού εξάντλησε όλη του τη δεξιοτεχνία στο αντρικό ντύσιμο και συνάμα τη δική μας υπομονή, ο Mr. Big της μόδας επιστρέφει με μια θεσπέσια γυναικεία συλλογή για την άνοιξη (εδώ βλέπεις αντιπροσωπευτικά κομμάτια φορεμένα και φωτογραφημένα σε self-portraits από τη μούσα του σχεδιαστή, Julia Restoin-Roitfeld, σε συνέντευξη που πήρε από τον Ford για το περιοδικό W). 7. Οι τσάντες της Victoria Beckham: Αυτή τη φορά δεν εννοούμε τις 100 Birkin της, αλλά τη συλλογή που η ίδια λανσάρει για πρώτη φορά αυτή την άνοιξη. Η δίχρωμη τσάντα (που βλέπεις στις φωτο κέντρο δεξιά) ξεπούλησε μόλις μία ώρα αφότου ανέβηκε στο net-a-porter - και δεν τη λες και φτηνή, κόστιζε σχεδόν δύο χιλιάδες ευρώ. "Όλες οι τσάντες έχουν μίνιμαλ αισθητική, ήθελα να προσφέρω τσάντες που να αντέχουν στο χρόνο", σχολίασε η celebrisigner σχετικά με το concept της συλλογής της.



8. Νέο Μίνιμαλ: Πιο χρωματιστό ("το σηκώνει" και η εποχή, εξάλλου) και απέριττο όπως πάντα. Τα looks που βλέπεις ανήκουν στην ανοιξιάτικη συλλογή H&M. We love!. 9. Ρούνεϊ Μάρα: Το it-girl της χρονιάς θα υποδυθεί έναν από τους πιο cult χαρακτήρες των τελευταίων ετών, την σκοτεινή Λίζμπεθ στη χολυγουντιανή μεταφορά του "Girl with the dragon tattoo".


10. Midi skirt: Μέχρι τη μέση της γάμπας και φαρδιά, όπως τη θέλει η μόδα - πάντα όμως με εφαρμοστό τοπ και λίγο έστω τακουνάκι, για να φαίνεται σύγχρονη και κούκλα. 11. Cropped tops: Το να δείχνεις κοιλίτσα παύει πλέον να είναι ταμπού ή αποδεκτό μόνο μέχρι τα δεκαέξι και προτείνεται από τους πλέον ελιτίστες των σχεδιαστών (βλ. Stefano Pilati στον οίκο Yves Saint Laurent). Ένα trend που ταιριάζει με ένα new year resolution για περισσότερη γυμναστική (θέλει γερούς κοιλιακούς, προφανώς).

stylista.gr

1 comment:

Ifigenia Bourneli said...

Tom Ford for women και Tom Tailor for man όπω και να είμαι εγώ ντυμένη προτιμώ ο άντρας να έιναι πιο casual https://www.notos.gr/brands/tom-tailor/

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...