Monday, May 23, 2011

Κάννες 2011: Η τελετή λήξης και οι μεγάλοι νικητές

Έπεσε η αυλαία του 64ου Φεστιβάλ Καννών 



Μετά από 12 ημέρες αφιερωμένες στον κινηματογράφο και τους δημιουργούς από όλο τον κόσμο, η αυλαία του 64ου Φεστιβάλ Καννών έπεσε την Κυριακή με την τελετή λήξης και την προβολή της τελευταίας, εκτός διαγωνισμού ταινίας "Beloved", με πρωταγωνίστρια της Katherine Deneuve. Η Melanie Laurent παρουσίασε την Τελετή Λήξης, όπου η κριτική επιτροπή, με Πρόεδρο τον Robert de Niro ανακοίνωσε τους μεγάλους νικητές του φετινού διαγωνιστικού τμήματος.  

H Κirsten Dunst με τουαλέτα Chanel Haute Couture και γόβες Valentino. 
Το Χρυσό Φοίνικα κέρδισε ο Terrence Malick με την ταινία "Tree of Life" και πρωταγωνιστές τον Brad Pitt και τον Sean Penn, παρότι στην προβολή της η ταινία είχε κερδίσει διφορούμενες κριτικές. Απών ήταν ο σκηνοθέτης αλλά και οι πρωταγωνιστές που είχαν αναχωρήσει από τις Κάννες. Το βραβείο σκηνοθεσίας Nicolas Winding Refn, για την ταινία "Drive", με πρωταγωνιστή τον Ryan Gosling.

Η Rosario Dawson ήταν ανάμεσα στους απονεμητές της βραδιάς. 
Το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού κέρδισε η Kirsten Dunst για την ερμηνεία της στην ταινία του Lars Von Trier "Melancholia". Παρότι ο σκηνοθέτης είχε αποχωρήσει από τις Κάννες εξαιτίας των δηλώσεών του περί των ναζί, η ίδια ήταν παρούσα και μίλησε για εκείνον. "Ευχαριστώ την επιτροπή, είναι μεγάλη μου τιμή. Είμαι ευγνώμων στο φεστιβάλ που κράτησε την ταινία εντός του διαγωνιστικού τμήματος και είμαι ευγνώμων στον Lars Von Trier που με άφησε να υποδυθώ αυτό τον ρόλο με τόση ελευθερία", είπε χαρακτηριστικά.

Δύο από τα μέλης της κριτικής επιτροπής, ο Jude Law και η Uma Thurman. "Στο Λονδίνο, όπου ζω, κάνω μεγάλη προσπάθεια για να δω ξένες ταινίες. Αυτά τα βραβεία είναι μία καλή αρχή για να τραβήξουν την προσοχή, αλλά ένα άλλο κομμάτι προσοχής πρέπει να το προκαλέσουν τα Media", δήλωσε ο Jude Law. 
Το βραβείο Grand Prix απονεμήθηκε από τον Emir Kusturica από κοινού στους σκηνοθέτες Nuri Bilge Ceylan για την ταινία "Once Upon a Time in Anatolia" και τους αδερφούς Jean-Pierre και Luc Dardenne για την ταινία "The Kid With a Bike". Το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού κέρδισε ο Γάλλος Jean Dujardin για την ερμηνεία του στην ταινία "The Artist".

H Κarolina Kurkova με Roberto Cavalli

O Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Robert de Niro δήλωσε αργότερα στη Συνέντευξη Τύπου: "Μερικές φορές είχαμε διαφορετικά γούστα, αλλά το απολαύσαμε πολύ. Έκανα κάποιους καινούργιους φίλους. Όταν γυρίζεις μία ταινία, το δράμα πρέπει να τρέχει μπροστά στο φακό, όχι πίσω. Έτσι ήταν για εμάς".

Η θρυλική Katherine Deneuve, πρωταγωνίστρια της τελευταίας ταινίας του Φεστιβάλ, με κοσμήματα Chopard.

Ο Ryan Gosling δεν δίστασε να φιλήσει τον σκηνοθέτη του στο στόμα όταν εκείνος κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας από την επιτροπή. 




stylista.gr




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...