Friday, August 26, 2011

BEAUTY CHAOS! Πώς να βάλεις σε τάξη τα καλλυντικά σου!

"Μην αναβάλεις για αύριο κάτι που μπορείς να κάνεις σήμερα!". Και αυτή είναι μια πολύ σοφή ρήση σε αντίθεση με την δική μου στάση ζωής που εκφράζεται α-πό-λυ-τα από μια δική μου εκδοχή της παραπάνω ρήσης: "Μην αναβάλεις για αύριο κάτι που μπορείς να κάνεις... μεθαύριο!".


Και κάπως έτσι έφτασα να έχω τρια- τέσσερα σκόρπια νεσεσέρ σε κάθε τσάντα, κρέμες που μπορείς να βρεις σε κάθε γωνιά του σπιτού, ακόμη και δίπλα από το κουτάκι του καφέ και πινέλα ξεχασμένα σε διάφορες τσάντες. Βεβαίως, μέχρι πρότινως είχα ένα πολύ καλό άλλοθι "Θα το κάνω όταν γυρίσω από διακοπές". Πήγα, γύρισα και μετά από πολλεεεεεεες αναβολές πήρα την γενναία απόφαση να βάλω σε τάξη 213 κραγιόν, 316 make up, 200 κρέμες ανοιγμένες ούτε κι εγώ δεν ξέρω από πότε! Σήμερα με μεγάλη μου χαρά σας παρουσιάζω το νέο μου, τακτοποιημένο, πεντακάθαρο νεσεσέρ! Πώς τα κατάφερα; Σου έχω παρακάτω συγκεντρωμένα όλα τα smart tips που μας βάζουν σε τάξη!
Plus: έχοντας πια ένα τακτοποιημένο νεσεσέρ εξοικονομείς χρόνο τα πρωινά αφού πλέον δεν θα χάνεσαι μέσα σε δεκάδες make up και 50 κραγιόν!

Καθάρισέ το!
Προτού αρχίσεις να τακτοποιείς τα καλλυντικά και τις κρέμες σου, καθάρισε οποιαδήποτε επιφάνεια ή νεσεσέρ πρόκειται να φιλοξενήσει τον νέο... τακτοποιημένο σου εαυτό. Στείλε στα σκουπίδια οποιοδήποτε προϊόν σου μυρίζει άσχημα, διακρίνεις κάτι στην υφή του ή δεν έχεις χρησιμοποιήσει εδώ και έξι μήνες.


Foundation
Πόσο ζουν: τα υγρά concealer και τα make up έχουν μέσο όρο ζωής 6 μήνες από την στιγμή που τα ανοίξουμε.
Τι να προσέξεις: Για να παρατείνεις τη ζωή τους φρόντισε να τα διατηρείς σε μέρος ξηρό και δροσερό. Το μπάνιο με τους υδρατμούς είναι απαγορευτική ζώνη, όπως επίσης και το κάθισμα του αυτοκινήτου σου ή άλλες ζώνες όπου τα καλλυντικά σου εκτίθενται στον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες που αλλοιώνουν σύνθεση και υφή.

Κραγιόν και lip gloss
Πόσο ζουν: συγκαταλέγονται στη λίστα με τα μακροβιότερα προϊόντα ομορφιάς αφού μπορούν να διατηρηθούν από 18 μήνες έως και 2 χρόνια.
Τι να προσέξεις: Αν παρατηρήσεις διαφορά στην οσμή ή τη γεύση τους ήρθε η ώρα να τα αντικαταστήσεις. Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό να πλένεις καλά τα χέρια σου προτού βάλεις lip gloss στα χείλη, αν δεν θέλεις φυσικά να το μεταμορφώσεις σε εστία μικροβίων.

Ρουζ και bronzer
Πόσο ζουν: Τα ρουζ σε μορφή πούδρας και τα bronzer ζουν κατά μέσο όρο 6-9 μήνες.
Τι να προσέξεις: Το κλειδί για την διατήρηση της καλής τους κατάστασης είναι τα πινέλα. Φρόντισε να τα πλένεις τουλάχιστον κάθε δύο εβδομάδες με σαμπουάν και να βεβαιώνεσαι ότι έχουν στεγνώσει πολύ καλά προτού τα τοποθετήσεις ξανά στο νεσεσέρ σου.

Ενυδατικές κρέμες
Πόσο ζουν: εδώ ο μέσος όρος ζωής εξαρτάται άμεσα από τη συσκευασία. Αν η ενυδατική σου είναι κλεισμένη σε βαζάκι μπορείς να την χρησιμοποιείς με ασφάλεια έως και 6 μήνες από την στιγμή που την ανοίξεις. Αν όμως, πρόκειται για σωληνάρια ο μέσος όρος αυξάνεται κατά 6 μήνες.
Τι να προσέξεις: Αν η κρέμα σου είναι σε βαζάκι, πάρε την ποσότητα της ενυδατικής που θες με μια μπατονέτα μιας χρήσης. Έτσι, θα την διατηρήσεις καθαρή για περισσότερο. Επιπλέον, προτίμησε τις κρέμες με τα λιγότερα ml. Μπορεί να είναι αναλογικά πιο ακριβές σε σχέση με εκείνες που περιέχουν περισσότερο προϊόν, ωστόσο περιέχουν ακριβώς την ποσότητα που θα χρειαστείς για 6 μήνες.

Gel καθαρισμού προσώπου
Πόσο ζουν: Είναι από τα προϊόντα εκείνα τα οποία αντέχουν έως και 2 χρόνια. Δεδομένου όμως ότι πλένουμε το πρόσωπό μας δύο φορές ημερησίως, η ποσότητα που περιέχει αρκεί για 3 μήνες maximum.
Τι να προσέξεις: Αν έχεις κανονική επιδερμίδα μπορείς να επιλέξεις το προϊόν καθαρισμού ανάλογα με την εποχή και την κατάσταση της επιδερμίδας σου: αν για παράδειγμα το χειμώνα νιώθεις την επιδερμίδα σου να σε τραβάει καλό είναι να χρησιμοποιείς γαλάκτωμα. Τους καλοκαιρινούς μήνες είναι προτιμότερο το σαπούνι.

Λούφα
Πόσο ζει: Δεδομένου ότι χρησιμοποιούμε τη λούφα για να απομακρύνουμε από την επιδερμίδα μας τα νεκρά κύτταρα, όσο πιο συχνά αλλάζουμε τη λούφα μας τόσο πιο υγιές αποτέλεσμα έχουμε. Οι 2 μήνες είναι ένας καλός μέσος όρος.
Τι να προσέξεις: Μετά από εντατική χρήση η λούφα ενδέχεται να γίνει το “όχημα” που θα μεταφέρει βακτήρια σε όλο το σώμα. Σε αυτή την περίπτωση το αποτέλεσμα είναι αντιαισθητικά σπυράκια, κνησμός και έντονος ερεθισμός.

Mascara
Πόσο ζουν: Το υγρό περιβάλλον είναι εστία μικροβίων. Για τον λόγο αυτό η mascara είναι από τα προϊόντα τα οποία ζουν λιγότερο και ενδείκνυται να τα ανανεώνουμε κάθε 3 μήνες.
Τι να προσέξεις: Το αποτέλεσμα που σου δίνει μια mascara στις βλεφαρίδες σου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό από το βουρτσάκι της. Αν, λοιπόν, είσαι ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα μπορείς να κρατήσεις το βουρτσάκι της αγαπημένης σου mascara, αρκεί προηγουμένως να το έχεις πλύνει και να το έχεις στεγνώσει καλά.

Σκιές
Πόσο ζουν: Οι σκιές σε μορφή powder διαρκούν έως και 2 χρόνια αρκεί και σε αυτή την περίπτωση να πλένεις τα πινέλα σου συχνά. Σε αντίθεση, οι υγρές σκιές έχουν μικρότερο χρόνο ζωής που ανέρχεται στον 1 χρόνο.
Τι να προσέξεις: Ακόμη και στην περίπτωση που βαρεθείς μια απόχρωση, μην βιαστείς να την αποχωριστείς. Πειραματίσου με μόνο όριο τη φαντασία σου και δημιούργησε τη δική σου απόχρωση.

Eyeliner
Πόσο ζουν: Στην περίπτωση των eyeliner ισχύει ό,τι ακριβώς και με τη mascara: οι 3 μήνες ζωής είναι το ιδανικό.
Τι να προσέξεις: Το vamp μακιγιάζ με τα σκούρα χρώματα και τη μοιραία γραμμή eyeliner ανήκει στο “καστ” του χειμώνα. Τους καλοκαιρινούς μήνες προτίμησε να επενδύσεις σε fluo αποχρώσεις.

Hairsprays
Πόσο ζουν: Η τελευταία φορά που χρησιμοποίησες λακ ήταν στο γάμο της κολλητής σου; Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αρκεί να σκεφτείς ότι η λακ είναι το μακροβιότερο προϊόν ομορφιάς, έως και 3 χρόνια.
Τι να προσέξεις: Πρόκειται για εύφλεκτο υλικό το οποίο δεν πρέπει να τοποθετείς κοντά σε φωτιά ή σε σημείο που βλέπει ο ήλιος.

Βούρτσες
Πόσο ζουν: Ο μέσος όρος ζωής μιας βούρτσας εξαρτάται απόλυτα από την πίεση που ασκείς όταν χτενίζεσαι. Όταν οι τρίχες έχουν μαλακώσει πολύ είναι σημάδι ότι πρέπει να την αλλάξεις.
Τι να προσέξεις: Οι βούρτσες από φυσική τρίχα είναι προτιμότερες σε σχέση με τις υπόλοιπες διότι προκαλούν λιγότερη φθορά στα μαλλιά μας.

Σαμπουάν και conditioner
Πόσο ζουν: Αν ψάχνεις τα ντουλάπια σου και ανακαλύψεις ξεχασμένα σαμπουάν και conditioner μη διστάσεις να τα χρησιμοποιήσεις. Ο μέσος όρος ζωής τους ανέρχεται στα 3 χρόνια.
Τι να προσέξεις: Τα μαλλιά μας επηρεάζονται από εξωγενείς παράγοντες (άγχος, καιρικές συνθήκες κλπ.) με αποτέλεσμα οι ανάγκες τους να διαφοροποιούνται ανάλογα με την εποχή. Σε γενικές γραμμές τον χειμώνα τα μαλλιά μας χρειάζονται περισσότερη ενυδάτωση ενώ το καλοκαίρι προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία και προστασία του χρώματος το οποίο φθείρεται ευκολότερα λόγω θάλασσας.

 

Γιατί να βάλεις στίκερ στα καλλυντικά σου
Ένας πολύ καλός τρόπος για να θυμάσαι πότε άνοιξες τα καλλυντικά σου, ειδικά τα προϊόντα εκείνα που δεν χρησιμοποιείς συχνά όπως οι μάσκες, είναι να κολλήσεις πάνω τους στίκερ στα οποία να αναγράφεις τον μήνα και την χρονιά που τα άνοιξες. Τοποθέτησέ τα στο κάτω μέρος- βάση αν πρόκειται για βαζάκια ή σε ένα τυχαίο σημείο αν πρόκειται για σωληνάρια. Έτσι θα ξέρεις ακριβώς πόσο διάστημα είναι ανοιχτά, πότε και αν πρέπει να απαλλαγείς από κάποια προϊόντα.

Πώς να τα τακτοποιήσεις σωστά
Και τώρα ήρθε η ώρα της σωστής κατανομής! Όχι, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο μπορεί να ακούγεται αρκεί φυσικά να ακολουθήσεις μερικά από αυτά τα tips.
1. Τοποθέτησε τα καλλυντικά που χρησιμοποιείς καθημερινά είτε σε ένα μικρό νεσεσέρ που μπορείς να παίρνεις και μαζί σου είτε σε ένα καλάθι το οποίο θα βάλεις σε ένα εμφανές μέρος.
2. Τα καλλυντικά που θα περισσέψουν τοποθέτησέ τα ανά κατηγορίες (κραγιόν, μολύβια, βάσεις) . Επένδυσε σε μικρά κουτάκια, τοποθέτησε σε καθένα από αυτά συγκεκριμένα προϊόντα και γράψε σε ένα στίκερ τι είναι ώστε να ξέρεις τι περιέχει το καθένα. Εναλλακτικά, μπορείς σε ένα διαφανές νεσεσέρ να τα τοποθετήσεις όλα αρκεί να τα διαχωρίσεις με λαστιχάκια (π.χ. όλα τα μολύβια με λαστιχάκι).

Τα πινέλα αλλού!
Δεδομένου ότι τα πινέλα λερώνονται, καλύτερο θα ήταν αντί να τα τοποθετήσεις όλα σε ένα νεσεσέρ να τα βάλεις σε ένα cute κυπελάκι με την τρίχα προς τα πάνω. Και μια sos αγορά: τα πινέλα είναι εστία μικροβίων που εύκολα μπορούν να μεταφερθούν στο πρόσωπό σου. Για να τα διατηρείς πάντα καθαρά χωρίς να χρειάζεται να τα πλένεις καθημερινά επένδυσε σε ένα αντιβακτηριδιακό spray όπως το Daily Make Up Brush Cleaner που θα βρεις στα Sephora.

Πώς να οργανώσεις τις κρέμες σου
Χώρισε τα ράφια του μπάνιου σου σε τρία μέρη: στο ένα θα τοποθετήσεις τις κρέμες ημέρας, στο δεύτερο τις κρέμες νυκτός και στο τρίτο τα πιο εξειδικευμένα προϊόντα όπως αντηλιακές, κρέμες για τα σπυράκια κλπ.

Προϊόντα μαλλιών και αξεσουάρ
Για τα προϊόντα μαλλιών επίλεξε ολόλευκα κουτιά και για τα αξεσουάρ μαλλιών σου επίλεξε επίσης τέτοια κουτιά αλλά μικρότερα σε μέγεθος. Διαχώρισέ τα σωστά: βάλε τα τσιμπιδάκια αλλού, τα λαστιχάκια αλλού, τα αξεσουάρ μαλλιών αλλού. Έτσι, δεν θα χάσεις ποτέ ξανά το αγαπημένο σου τσιμπιδάκι το οποίο μάλιστα έτυχε να πληρώσεις αρκετά ακριβά!

tlife.gr


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...