Thursday, July 28, 2011

Οι 7 τεχνικές που θα σε οδηγήσουν από το δεν στο zen!

Το μυαλό σου είναι overloaded, γεμάτο καθημερινές υποχρεώσεις που δεν τελειώνουν ποτέ. Σταδιακά και σταθερά ο οργανισμός σου μεταμορφώνεται σε μια κινητή βόμβα έτοιμη να εκραγεί από ώρα σε ώρα. Και επειδή σε λίγο φεύγεις για διακοπές,
δεν είναι κρίμα να τις βομβαρδίσεις και να πάρεις μαζί σου και άμαχο πληθυσμό;


Πάρε βαθιά αναπνοή, κάνε ένα βήμα πίσω και ανακάλυψε τις τεχνικές που θα σε κάνουν να ξαναβρείς τις ισορροπίες μέσα σου. Για να γίνεις ο guru του εαυτού σου, ανακάλυψε τη γνώση μέσα από την συναίσθηση, με επτά απλά βήματα:

Βήμα 1 : One by one
Με απλά λόγια, σταμάτα να κάνεις πολλά πράγματα μαζί. Το multitasking έχει γίνει πλέον μεταδοτική ασθένεια μεταξύ των εργαζόμενων γυναικών, που προσπαθούν να κάνουν τα πάντα και τελικά δεν προφταίνουν ούτε τα μισά. Εσύ δώσε σε κάθε δραστηριότητα την απόλυτη αφοσίωσή σου, και συγκεντρώσου σε αυτό που κάνεις τη δεδομένη στιγμή. Απλό παράδειγμα : ακόμα και όταν μαγειρεύεις, μην μπαίνεις στον πειρασμό να μιλάς στο τηλέφωνο, να στέλνεις emails, ή να κοιτάς τις υποχρεώσεις της επόμενης μέρας. Απλά, μαγείρευε.

Βήμα 2 : Τρώγε με συναίσθηση
Φαντάσου αυτή την εικόνα: Μια γυναίκα καθισμένη μπροστά από το computer της, τρώει μηχανικά ένα sandwich και παράλληλα δακτυλογραφεί, χωρίς φυσικά να συνειδητοποιεί τι καταναλώνει. Μήπως σε αυτή την εικόνα βλέπεις και τον εαυτό σου; Η διατροφή σου είναι ιερή, για αυτό κάνε ένα break και απόλαυσε τις γεύσεις. Με αυτό τον τρόπο θα μειώσεις τις μετέπειτα λιγούρες αλλά και τα περιττά τσιμπολογήματα.

Βήμα 3 : Hi tech αποτοξίνωση
Laptop, email, smartphones, sms… Η τεχνολογία είναι ευλογία και κατάρα μαζί. Μπορεί να είναι το απόλυτο εργαλείο για τη δουλειά, όμως υπάρχει παντού και συνεχώς, απασχολώντας το μυαλό ασταμάτητα – ακόμα και το βράδυ που κοιμάσαι και ακούς τον ήχο από τα email στο κινητό σου. Αποτοξινώσου για λίγο κάνοντας log out μια φορά την εβδομάδα ή το μήνα και θυμήσου για λίγο τη ζωή πριν την ηλεκτρονική επανάσταση!

Βήμα 4 : Η ζωή σου, μια βόλτα
Είσαι κλεισμένη με τις ώρες σε έναν κλειστό χώρο, με κλιματισμό, που δεν ανανεώνει τον αέρα του. Ο οργανισμός σου θέλει να αναπνεύσει και το βλέμμα σου να απλωθεί σε εικόνες που δεν περιλαμβάνουν υπολογιστές, εκτυπωτές, πελάτες και προϊσταμένους. Βάλε στην καθημερινότητά σου μια βόλτα μετά τη δουλειά, σε ένα πάρκο ή ακόμα καλύτερα, στη φύση. Μια μίνι απόδραση στην κοντινότερη παραλία, είναι τέλεια ιδέα. Κάνοντας focus στο περιβάλλον γύρω σου, καθαρίζεις το μυαλό σου.

Βήμα 5 : Κοίτα με στα μάτια
Πόσο συχνά το κάνεις αυτό πια... Κοίτα τον άλλο στα μάτια όταν σου μιλάει και συγκεντρώσου σε αυτά που σου λέει. Ανταποκρίσου με λεγόμενα ή με τη γλώσσα του σώματος. Με αυτή την τεχνική, η ικανότητα επικοινωνίας και η κοινωνικότητά σου σίγουρα θα βελτιωθούν.

Βήμα 6 : Ταξίδι εντός
Γίνε το scanner του εαυτού σου. Όταν νιώθεις ότι πρέπει να αποφορτιστείς, κλείνε τα μάτια και ξεκίνα μια πνευματική διαδρομή μέσα σου αρχίζοντας από το κεφάλι με κατεύθυνση τα πόδια σου. Κάντο για 10’’ την πρώτη φορά, μετά για 20’’ και φτάσε μέχρι τα 40’’. Παρατήρησε ποια μέλη του σώματος σου νιώθεις πιο χαλαρά και αναγνώρισε τις ανάγκες του σώματός σου.

Βήμα 7 : Συνδέσου με το συναίσθημά σου
Μην προσπερνάς το πώς αισθάνεσαι, αλλά ούτε να εκρήγνυσαι με την πρώτη ευκαιρία. Αναγνώρισε και χαρακτήρισε το πώς νιώθεις κάθε στιγμή, καλή και κακή, και ψιθύρισέ τη στο μυαλό σου. Θα δεις πως αμέσως θα αποφορτιστείς.
 

stylista.gr


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...