Wednesday, July 27, 2011

Sexy summer hair

Ο celeb makeup artist & hair stylist, Δημήτρης Γιαννέτος, σού λύνει όλες τις απορίες...


Είναι ο αγαπημένος των πιο λαμπερών σταρ αλλά και ο official makeup artist και hair stylist της L’Oréal Paris: ο υπερ-ταλαντούχος Δημήτρης Γιαννέτος, απαντάει στις πιο καυτές απορίες της Stylista για υπέροχα, λαμπερά μαλλιά κάτω από τον ήλιο!



Πώς θα πετύχω τις πιο "φυσικές" ξανθές ανταύγειες και ποια είναι η πιο σωστή μέθοδος βαφής;
Για να πετύχεις "φυσικές" ξανθές ανταύγειες, η πιο σωστή μέθοδος αλλά και νέα μόδα στη βαφή μαλλιών λέγεται ombre look. Δηλαδή, κάνουμε ανταύγειες μόνο στις άκρες των μαλλιών έτσι ώστε να πετύχουμε το εφέ «ξάνοιγμα από τον ήλιο».

Τα μαλλιά μου είναι πολύ άγρια. Ποια είναι η προτιμότερη υφή αντηλιακού μαλλιών; Λάδι ή γαλάκτωμα;
Καταρχήν, να υπενθυμίσω ότι τους καλοκαιρινούς μήνες πρέπει να χρησιμοποιούμε αντηλιακό μαλλιών είτε είμαστε στη θάλασσα, είτε όχι. Κατά τη γνώμη μου, η καλύτερη προστασία παρέχεται από αντιηλιακό σε μορφή λαδιού, αφού έτσι τα μαλλιά προστατεύονται από το σπάσιμο και την ψαλίδα και παράλληλα ενυδατώνονται.

Ποια είναι η προτιμότερη περιποίηση μαλλιών στις διακοπές; Καθημερινό λούσιμο ή απλό ξέβγαλμα; Conditioner ή μάσκα; Και ποια προϊόντα μάς προτείνεις;
Καθημερινά, μετά τη θάλασσα, πρέπει να λούζεστε οπωσδήποτε, αλλά μόνο ένα χέρι. Προτείνω τα σαμπουάν Elvive της L’Oréal Paris και μετά Elvive conditioner μόνο στις άκρες. Μια φορά την εβδομάδα –ακόμα και αν είστε σε διακοπές- να κάνετε μια μάσκα μαλλιών, επίσης της ίδιας σειράς. Για καλύτερη θρέψη των μαλλιών, αφήστε τη μάσκα όλο το βράδυ, έχοντας τυλίξει τα μαλλιά με διάφανη μεμβράνη, και ξεβγάλτε το πρωί. Αν έχετε βαμμένα μαλλιά, η κόκκινη σειρά της Elvive είναι από τις καλύτερες.

Κούρεμα, πριν τις διακοπές ή αμέσως μετά;
Απαραιτήτως πριν τις διακοπές! Για τον απλούστατο λόγο ότι αν πάτε ήδη με λίγη ψαλίδα στις παραλίες, με τον ήλιο και το αλάτι απλώς θα την εντείνετε. Άρα, για λιγότερο κόψιμο στο μήκος, καθαρίζουμε τα μαλλιά πριν τις διακοπές.

Χτένισμα στην παραλία ή στο λούσιμο;                                                                                                                                                                     Τα μαλλιά, όπως και τα δόντια, τα βουρτσίζουμε τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα. Τα σγουρά μαλλιά τα βουρτσίζουμε στο λούσιμο, αφού βάλουμε conditioner.

Έχω βαμμένα ξανθά μαλλιά. Να τα κάνω ένα τόνο πιο σκούρα πριν τις διακοπές για να μην ασπρίσουν ή δεν χρειάζεται;
Στα ξανθά μαλλιά βάφετε μόνο τις ρίζες δυο τόνους πιο σκούρες, πριν τις διακοπές. Έτσι, μόλις βγείτε στον ήλιο δημιουργείται και ένα εφέ ανταύγειας.

Στις διακοπές θα κολυμπάω σε πισίνα. Υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνω στη βαφή για να μην γκριζάρουν ή πρασινίσουν; Υπάρχουν κάποια προϊόντα για να τα επαναφέρω;
Ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε τα βαμμένα μαλλιά από το «πρασίνισμα» που τους προκαλεί το χλώριο, είναι να τα πιάνετε μια σφιχτή πλεξούδα πριν βουτήξετε. Αν και πάλι πρασινίσουν, απλώς ζητήστε από τον κομμωτή σας ένα χρυσοχάλκινο ρεφλέ που εξουδετερώνει τους πράσινους τόνους.

Ξέρω ότι γενικά τα χύμα, μποέμ, ατημέλητα μαλλιά είναι τα πιο συνηθισμένα του καλοκαιριού. Εγώ όμως έχω κοντά μαλλιά και χρειάζονται styling. Τι να προτιμήσω;
Τολμήστε και δοκιμάστε την κρέμα με ίνες από τη σειρά Studio Line της L’Oréal Paris για τα πιο απίθανα στυλ σε κοντά και μακριά μαλλιά. Για πιο extreme styling, όπως αυτά που συνηθίζει η Rihanna, το όπλο σας είναι ο πηλός διαμόρφωσης της Studio Line.

Έχω φυσικά καστανά μαλλιά. Πώς να τα βοηθήσω να ανοίξουν φυσικά;
Αν έχετε φυσικά καστανά μαλλιά, πάρτε από το φαρμακείο χαμομήλι για τα μαλλιά, προσθέστε μερικές σταγόνες λεμονιού και ψεκάστε τα μαλλιά σας όσο είστε στον ήλιο. Για πιο μόνιμο αλλά τελείως φυσικό αποτέλεσμα, σας προτείνω να δοκιμάσετε το Sublime Mousse της L’Oréal Paris. Ξανοίγει πολύ απαλά τα μαλλιά ως και δυο τόνους. Το κάνετε μόνες σας στο σπίτι τόσο απλά και εύκολα σαν να λούζεστε.

Πώς να καταπολεμήσω το φριζάρισμα εξαιτίας της υγρασίας, τόσο στην παραλία όσο και το βράδυ στο νησί;
Καταρχήν, μπορείτε να χρησιμοποιείτε άφοβα δαφνέλαιο από το φαρμακείο και για προστασία αλλά και για styling. Ηρεμεί τα μαλλιά, τα ενυδατώνει και τα αφήνει με ένα ελαφρύ wet εφέ. Αυτή όμως που κατατροπώνει το φριζάρισμα είναι η κλασικά αγαπημένη λακ Elnett (σ.σ. στη φωτό βλέπεις τη συλλεκτική έκδοση που θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο)- κάντε την κολλητή σας σε κάθε εμφάνιση, όλο το χρόνο!

stylista.gr


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...