Thursday, July 28, 2011

Μία νέα «γλυκιά» pop μόδα στην κουζίνα μας


Πρόκειται για την πιο fun γλυκιά απόλαυση που έχει γίνει πια τάση σε fancy ιστοσελίδες ζαχαροπλαστικής, όπως αυτή. Μην ανησυχείς, τα διάσημα Cake Pops ή Cake Balls δεν είναι καθόλου μπελάς. Για να τα πετύχεις,
θα χρειαστεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω απλά βήματα και σίγουρα να επιστρατεύσεις την δημιουργικότητα σου. Στην ουσία πρόκειται για μπάλες κέικ βουτηγμένες στην σοκολάτα ή το γλάσο και διακοσμημένες με πολύχρωμα ζαχαρωτά που στην γεύση θυμίζουν το αγαπημένο κεικ γενεθλίων της παιδικής μας ηλικίας. Όσον αφορά στην ξεχωριστή εμφάνιση τους, τα χαρούμενα αυτά κεικ θ’ αναβαθμίσουν την συνολική εικόνα του finger food πάρτι σας εντυπωσιάζοντας!

Συνταγή
Για το κεικ
1 σοκολατένιο κεικ (μπορείς να πάρεις κι έτοιμο μείγμα)
250 ml κρεμώδες τυρί τύπου Philadelphia
2 κούπες άχνη ζάχαρη
4 κ.σ βούτυρο
1 κ.σ γάλα (ή και περισσότερο)
Εκτέλεση
Απλά ψήσε το κεικ και μετά αφησέ το όλο το βράδυ να κρυώσει. Την άλλη ημέρα, με τα χέρια σας θρυμμάτισέ το. Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το κρεμώδες τυρί, το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη και το γάλα. Στην συνέχεια, ρίξε αυτό το μίγμα στο κεικ και ανακάτεψε χρησιμοποιώντας τα χέρια σου (πρόσθεσε γάλα αν χρειαστεί). Τέλος, τύλιξε το μείγμα με μια μεμβράνη και βάλ'το για λίγη ώρα στο ψυγείο.
Ώρα για pop δημιουργίες
Θα χρειαστείς: Τσιπ σοκολάτας λευκής ή μαύρης, τριμμένη καραμέλα, smarties, πολύχρωμα ζαχαρωτά, ξυλάκια και… δυνατή pop μουσική!
Με τα χέρια σου πάρε ποσότητα από το κεικ για και πλάσε μπάλες. Μετά σ’ ένα ταψί -που έχεις καλύψει με αντικολλητικό χαρτί - τοποθέτησε τα cake pops, βάλε τους τα ξυλάκια ή τα καλαμάκια και άφησέ τα να «περιμένουν» στο ψυγείο. Στην συνέχεια, λειώσε την σοκολάτα σε ένα κατσαρολάκι. Βούτηξε το κεικ μέχρι να καλυφθεί από την σοκολάτα, διακόσμησε με την καραμέλα ή τα ζαχαρωτά και βάλε το ξανά στο ταψί. Μόλις κρυώσουν και η σοκολάτα σταθεροποιηθεί τότε είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
 

stylista.gr



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...