Monday, July 18, 2011

Το φλούο και πώς να το φορέσεις

Φέτος η μόδα θέλει το χρώμα πιο...χρωματιστό από ποτέ!


Τα έντονα χρώματα έκαναν την πρώτη εμφάνισή τους με τα "παιδιά των λουλουδιών", στα τέλη των 60s, αλλά απογειώθηκαν την δεκαετία του '80, με τα φλούο να... δίνουν και να παίρνουν! Μπορεί να βλέπεις φωτογραφίες από τότε και να θες να τις σκίσεις (για να μην υπάρχουν ντοκουμέντα εκείνης της τραυματικής όσον αφορά τη μόδα, εποχής), αλλά τα φλούο επανέρχονται δριμύτερα - ευτυχώς, στην πιο chic μορφή τους.

Fluo tips από την πασαρέλα:
- Συνδύασε τη χρωματικά ένταση με την απλότητα στη γραμμή: Ένα απέριττο ντε πιες σε ακτινοβόλο κίτρινο, μια μάξι φούστα σε χαρακτηριστικό πράσινο (Jil Sander).
- Ο οίκος Gucci και η Diane Von Furstenberg εμφάνισαν στις πασαρέλες τους σύνολα που συνδυάζουν διαφορετικά φλούο χρώματα (πορτοκαλί με πετρόλ, μωβ με σμαραγδί…) σε στυλ colorblocking. Δοκίμασε να φορέσεις, για παράδειγμα, μία πορτοκαλί φούστα με ένα μωβ τοπάκι και θα δεις πόσο ενημερωμένο και hot θα δείξει το look σου.
-Ο οίκος Burberry επένδυσε φέτος στα αξεσουάρ του, με τσαντάκια χιαστί σε φλούο χρώματα να πρωταγωνιστούν σε πιο ήρεμα χρωματικά σύνολα. Επένδυσε σε clutch ή τσάντες σε φλούο χρώμα και αναβάθμισε τις εμφανίσεις σου με αυτές τις ενημερωμένες πινελιές. Επίσης μην ξεχνάς τη φλούο ζώνη, που εκσυγχρονίζει άμεσα φορέματα, τυνίκ, ακόμη και εποχιακά πανωφόρια (μακριά λεπτά πλεκτά, ανάλαφρες καμπαρτίνες - το είδαμε κι αυτό στο catwalk Burberry Prorsum).




Αν ανήκεις στις πιο συντηρητικές με τα χρώματα υπάρχουν λύσεις για να υιοθετήσεις την τάση:

- Αντικατάστησε τα κλασικά sneakers με αθλητικά παπούτσια και αναβάθμισε αμέσως το sporty look σου.
- Eπένδυσε σε ένα cocktail φόρεμα σε έντονο χρώμα και συνδύασε το με nude γόβες! Θα δείξει απλά υπέροχο!
- Εκμεταλλεύσου την ευκαιρία των εκπτώσεων κι επένδυσε σε ένα πανωφόρι σε φλούο χρώμα: μία καμπαρτίνα, ένα jacket, ένα μπλέιζερ, μία ζακέτα. Φόρα το στα σοκάκια του νησιού και το φθινόπωρο στην πόλη, με τα neutral σύνολά σου.
- Τα τοπ ποτέ δεν είναι ποτέ αρκετά! Πρόσθεσε στη συλλογή σου μερικά ακόμα σε electric χρώματα, που θα σου φτιάξουν τη διάθεση και το στυλ.
- Μην κλείσεις τη βαλίτσα των διακοπών αν δεν έχεις πάρει μαζί σου τουλάχιστον ένα μπικίνι σε έντονο-φλούο χρώμα. Θα αναδείξει άμεσα το μαύρισμά σου.




stylista.gr

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...