Συνταγή από σπίτι!
Αυτή την εποχή που οι φράουλες τελειώνουν, και είναι πιο ζουμερές, μοσχομυριστές και νόστιμες από ποτέ, ξεκλέβω λίγο χρόνο για να φτιάξω την πιο αγαπημένη μαρμελάδα. Μπορείς να τη διατηρήσεις μέχρι και ένα χρόνο κλεισμένη αεροστεγώς και όταν ανοιχτεί, στο ψυγείο.
Θα χρειαστείς
1 κιλό φράουλες σε κομμάτια
500 γραμ. ζάχαρη
λίγο λεμόνι
Βράζουμε τις φράουλες με την ζάχαρη μέχρι να δέσει το σιρόπι και προσθέτουμε μερικές σταγόνες λεμόνι. Συνεχίζουμε για λίγο το βράσιμο μέχρι να απορροφηθεί το λεμόνι.
Tip: Για να αποστειρώσουμε τα βαζάκια τα πλένουμε στο πλυντήριο ή τα περνάμε με βραστό νερό. Μπορούμε επίσης να τα βάλουμε να στεγνώσουν στον φούρνο. Τοποθετούμε την μαρμελάδα στα βάζα, αφού έχουν κρυώσει εντελώς.
stylista.gr
No comments:
Post a Comment