Saturday, July 9, 2011

Paris Couture Week: Υψηλή ραπτική για τον επόμενο Χειμώνα

Τα shows των Giambattista Valli, Valentino, Giorgio Armani Privé, Givenchy, Elie Saab


Giambattista Valli
Στο ντεμπούτο του στον κόσμο της haute couture ο Giambattista Valli ακολούθησε την δοκιμασμένη συνταγή που, τα τελευταία έξι χρόνια, έκανε κάθε show του οίκου του να συζητείται: διχρωμίες, παιχνίδια με τον όγκο, εκτυφλωτικά χρώματα και animal prints στις εντυπωσιακότερες εκδοχές τους: μία ωοειδής κάπα απέκτησε λεπτομέρειες από δαντέλα, ένα cocktail κοστούμι στολίστηκε με κρύσταλλα, παγιέτες και φτερά στρουθοκάμηλου. Μία πολύ καλή αρχή στον couture κόσμο.



Valentino
Οι Maria Grazia Chiuri και Pier Paolo Piccioli έχουν εξελιχθεί απίστευτα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Η haute couture συλλογή του οίκου Valentino για το Φθινόπωρο- Χειμώνα 2011- 12 ήταν μία ωδή στον ρομαντισμό. «Η αίσθηση της πολυτέλειας εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά με έναν νέο τρόπο, όχι τόσο επιδεικτικό», είπε η Chiuri για την συλλογή, ενώ ο Piccioli σχολίασε: «Η συλλογή απευθύνεται σε γυναίκες με χάρη, μία λέξη που σπάνια χρησιμοποιείται πια». Η γνωστή σιλουέτα του οίκου, με τα μακριά, βραδινά φορέματα, ανανεώθηκε με μία δόση φρέσκιας σεμνότητας, αφού τα απλά υφάσματα δεν άφηναν περιθώρια για διακοσμητικά στοιχεία όπως η δαντέλα και τα κεντήματα. Όλες οι εμφανίσεις ήταν απλές, σύγχρονες και γοητευτικές, χαρακτηριστικά δείγματα των δεξιοτήτων του ατελιέ του οίκου Valentino.



Giorgio Armani Privé
Ο νέο- εξωτισμός μέσα από τη ματιά του Giorgio Armani. Ο Ιταλός σχεδιαστής απέτισε φόρο τιμής στην Ιαπωνία, με ένα show εμπνευσμένο από τον πολιτισμό της, αλλά και αφιερωμένο στα θύματα του φονικού τσουνάμι που έπληξε την χώρα τον περασμένο Μάρτιο. Οι χαρακτηριστικές, αυστηρές, «καθαρές» γραμμές του σχεδιαστή εμπλουτίστηκαν με φλοράλ prints και οι αναπάντεχοι συνδυασμοί υφασμάτων (μετάξι με βελούδο) έδωσαν ένα ενδιαφέρον (αν και αμφιλεγόμενο) αποτέλεσμα.


Elie Saab
Αν και ο σχεδιαστής δήλωσε ότι εμπνεύστηκε για τη συλλογή από τα κτήρια- ουρανοξύστες, όλα τα looks ήταν χαριτωμένα και girlieμε τις δημιουργίες στις αποχρώσεις της πούδρας, του ανοιχτού γκρι, του απαλού μπλε και του καφέ. Πολυτελή διακοσμητικά στοιχεία (κρυσταλλάκια και πούλιες), μακριά φορέματα και ανοιχτές πλάτες παρουσίασε ο σχεδιαστής, ο οποίος δεν ξέχασε την αγάπη του για τα οργανικά μοτίβα, με τα κεντήματα να θυμίζουν ολάνθιστους κήπους. Ο Saab είναι ο σχεδιαστής για red carpet εμφανίσεις με σίγουρη επιτυχία και αυτή ήταν η δοκιμασμένη "συνταγή" που διατήρησε- και πολύ καλά έκανε.



Givenchy
Η υψηλή ραπτική δια χειρός Riccardo Tisci έχει μία πολύ συγκεκριμένη αισθητική, με ισόποσες δόσεις προκλητικότητας και μυστικισμού. Για το Φθινόπωρο, όλα είναι λευκά, με έντονα διακοσμητικά στοιχεία πάνω στα φορέματα από μεταξωτό σιφόν ή τούλι. Η κάθε εμφάνιση ήταν καταπληκτική, μία τέλεια ισορροπία μεταξύ ρομαντισμού και avant garde.


stylista.gr

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...