Friday, June 24, 2011

Συμβουλές και προϊόντα για τέλεια αποτρίχωση στο σπίτι




Ξύρισμα
Είναι μία γρήγορη, ανώδυνη και οικονομική μέθοδος με την οποία η τρίχα κόβεται στην επιφάνεια της επιδερμίδας,
χωρίς να αφαιρείται από τη ρίζα. Τα αποτελέσματα είναι προσωρινά και απαιτείται σχεδόν καθημερινή επανάληψη.
Τί να προσέξεις: oι ερεθισμοί είναι συχνό φαινόμενο με αυτή τη μέθοδο αποτρίχωσης, οπότε η σωστή επιλογή και χρήση του ξυραφιού είναι επιτακτική ανάγκη. Επίλεξε ένα ξυραφάκι με παραπάνω από μία λεπίδες που θα σου προσφέρει πιο βαθύ ξύρισμα, ενώ φρόντισε να μην κάνεις γρήγορες κινήσεις και να μην ασκείς μεγάλη πίεση γιατί ο κίνδυνος να κοπείς και να δημιουργηθούν ερεθισμοί είναι μεγάλος. Απλά δημιούργησε πλούσιο αφρό και πέρασε απαλά το ξυραφάκι αντίθετα με τη φορά της τρίχας, ξεπλένοντας τακτικά με νερό τις λεπίδες. Έχε υπόψη σου ότι θα πρέπει να αλλάξεις συχνά το ξυράφι ή τα ανταλλακτικά του. Επίσης απόφυγε να κάνεις scrub την ίδια ημέρα –είτε πριν είτε μετά το ξύρισμα- αφού το δέρμα θα ερεθιστεί: oύτως ή άλλως, το ξύρισμα δρα όπως ακριβώς και το scrub, απολεπίζοντας δηλαδή την επιδερμίδα, οπότε καλό είναι αμέσως μετά να απλώσεις μία πλούσια ενυδατική κρέμα χωρίς οινόπνευμα.
Δοκίμασε: Ξυραφάκι Gillette Venus 2 in 1, Spa Breeze, με ευωδιά White Tea (7), Gel ξυρίσματος Gillette Satin Care, Radiant Apricot (4), Ξυριστική μηχανή Wilkinson Quattro for Women, Bikini με σύστημα trimming (2).

 

Κερί
Με τη συγκεκριμένη μέθοδο οι τρίχες αφαιρούνται από τη ρίζα, το αποτέλεσμα διαρκεί 3-4 εβδομάδες, ενώ με τα χρόνια συνεχούς χρήσης η τρίχα αποδυναμώνεται και εξασθενεί. Οι επιλογές εδώ είναι το ζεστό ή το κρύο κερί, με υδροδιαλυτή ή λιποδιαλυτή βάση, τα οποία αφαιρούνται αντίστοιχα με νερό ή λάδι.
Τί να προσέξεις: η τρίχα θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 5-6 χιλιοστά μήκος για να επιτύχεις τα βέλτιστα αποτελέσματα, ενώ ο σωστός τρόπος εφαρμογής είναι καθοριστικός: απλώνεις το ζεστό κερί (ή το κρύο σε μορφή ταινίας αντίστοιχα) στην επιδερμίδα πάντα σύμφωνα με τη φορά της τρίχας και τραβάς αντίθετα. Η κίνηση θα πρέπει να είναι γρήγορη, όχι κάθετη άλλα παράλληλη και όσο πιο κοντά στην επιδερμίδα γίνεται, ενώ ταυτόχρονα με το άλλο χέρι θα πρέπει να «τεντώνεις» την επιφάνεια στην οποία κάνεις αποτρίχωση, ώστε να μην υπάρξουν ερεθισμοί ή ακόμα και αιματώματα. Φυσικά αν χρησιμοποιήσεις ζεστό κερί θα πρέπει να προσέξεις τη θερμοκρασία του ώστε να μην πάθεις κάποιο έγκαυμα κατά την εφαρμογή. Tip: Για να αποφύγεις τυχόν σπυράκια που μπορεί να δημιουργηθούν, άπλωσε αρχικά λίγο οινόπνευμα στην επιδερμίδα σου πριν την αποτρίχωση, ενώ στο τέλος εφάρμοσε μία αναπλαστική κρέμα.
Δοκίμασε: Ζεστό κερί αποτρίχωσης Veet Oriental με αιθέρια έλαια και απαλή σύνθεση (6), Ταινίες Κρύο Κερί Veet Suprem' Essence για Μπικίνι και Μασχάλες (9).

Αποτριχωτικές κρέμες και αφροί
Μία χημική μέθοδος που αφαιρεί ανώδυνα την τρίχα στην επιφάνεια της επιδερμίδας, λίγο πιο βαθιά απ’ ότι το ξυράφι. Αντίστοιχα, τα αποτελέσματά της διαρκούν λίγο παραπάνω απ’ ότι θα διαρκούσε το ξύρισμα με ξυραφάκι.
Τί να προσέξεις: αν διαθέτεις ευαίσθητη επιδερμίδα καλό είναι να αποφύγεις τη συγκεκριμένη μέθοδο, εκτός αν επιλέξεις κάποιο προϊόν ειδικά σχεδιασμένο για τις ευαίσθητες επιδερμίδες. Όπως και να έχει πάντως κάνε αρχικά ένα test, δοκιμάζοντας την κρέμα στον καρπό του χεριού σου για να διαπιστώσεις ότι δεν θα υπάρξουν ερεθισμοί. Σημαντική παράμετρος εδώ, είναι να μην αφήσεις την κρέμα περισσότερη ώρα από την αναγραφόμενη.
Δοκίμασε: Κρέμα αποτρίχωσης με ιαματικό νερό Perky Byly Depil Thermal (8), Αποτριχωτικό σπρέι Nair Pretty Hair Removal Spray (5)

Μηχανές αποτρίχωσης
Μία αρκετά διαδεδομένη μέθοδος αποτρίχωσης ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού αφαιρεί ακόμα και τις πιο κοντές τρίχες των 2-3 χιλιοστών, επιτρέποντάς σου να επιδεικνύεις περήφανα τα πόδια σου, χωρίς να χρειαστεί να περιμένεις εβδομάδες μέχρι να μεγαλώσουν ώστε να κάνεις αποτρίχωση με κερί. Σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα διαρκούν έως και 3 εβδομάδες.
Τί να προσέξεις: για να επιτύχεις σωστά αποτελέσματα, το μήκος της τρίχας δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 5 χιλιοστά, ενώ οι κινήσεις θα πρέπει να γίνονται από κάτω προς τα επάνω.
Δοκίμασε: Συσκευή αποτρίχωσης με σύστημα σηκώματος της τρίχας με δόνηση Philips Satin Perfect HP 6574 (1), συσκευή αποτρίχωσης και ξυρίσματος μαζί Braun Silk Epil 7 Dual Epilator, 2 σε 1 (3).
 
stylista.gr



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...