Wednesday, June 22, 2011

Late night snacking

http://www.stylista.gr/userthumbs/f66db0b2-42aa-4c94-842d-d48cb8b980f6/thumbs_443x389/night_snack_rot%20copy.jpgΠώς να αποφύγεις τις νυχτερινές επιδρομές στο ψυγείο


Πάω στοίχημα πως σου έχει συμβεί ουκ ολίγες φορές: το ρολόι δείχνει μετά τα μεσάνυχτα και εκεί που κάθεσαι και απολαμβάνεις μια ταινία, χαλαρή στον καναπέ, κάτι σε σπρώχνει να πατήσεις pause και να πας σαν υπνωτισμένη στο ψυγείο. Αυτό δεν είναι τυχαίο- υπάρχει λόγος που καταλήγεις να τρως τις πλέον ακατάλληλες ώρες και συνήθως ξεκινά από τις συνήθειές σου κατά την διάρκεια της ημέρας. Κάνε, λοιπόν, πλάνο και πες αντίο στις μεταμεσονύκτιες λιγούρες που βάζουν τρικλοποδιά στη σιλουέτα σου.

Τρώγε συχνά και μικρά γεύματα
Με το να αποφεύγεις κάποια από τα γεύματα σου, σίγουρα δεν θα χάσεις κιλά, αφού έτσι δεν βοηθάς τον μεταβολισμό σου, ενώ εκεί γύρω στο βραδάκι το καμπανάκι της πείνας θα χτυπήσει με άγριες διαθέσεις. Σπάσε τα γέυματά σου σε μικρότερα ώστε ο οργανισμός να μην φτάνει σε σημείο να πεινάσει και κάνε συνήθεια να τρως κάτι υγιεινό κάθε 3 ώρες ώστε να διατηρείται η ενέργειά σου. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρεις να έχεις μια σταθερότητα στα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σου, η οποία συνοδεύεται από αίσθημα κορεσμού αλλά και από ένα ρυθμισμένο μεταβολικό ρυθμό.

Ναι στους-μικρούς- πειρασμούς
Εάν σου έρθει η διάθεση μέσα στην μέρα για γλυκό και καταπιεστείς υπερβολικά, αυτό μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ τις βραδινές ώρες. Είναι προτιμότερο να φας ένα μικρό κομμάτι σοκολάτας ή μια μπουκιά από εκείνο την λαχταριστό cheesecake που έφερε η συνάδελφος για την γιορτή της παρά να καταλήξεις να αδειάσεις μια οικογενειακή συσκευασία παγωτού την ώρα που βλέπεις True Blood.

Recharge μετά την γυμναστική
Εάν συνηθίζεις να γυμνάζεσαι μετά την δουλειά, σημαίνει πως θα καταλήξεις να φας το βραδινό σου αργά. Για να μην πέσεις κυριολεκτικά με τα μούτρα στο πιο λιπαρό προϊόν που διαθέτεις στο ψυγείο σου, φρόντισε να έχεις υγιεινές επιλογές όπως ψωμί ολικής αλέσεως, light γαλακτομικά και πολλά φρούτα και λαχανικά που θα σε φρενάρουν από το να πιάσεις στα χέρια σου το menu του delivery. Επίσης, μισή ώρα με 40 λεπτά πριν τη γυμναστική καλό είναι να καταναλώσεις ένα snack πλούσιο σε υδατάνθρακες, όπως μία μπανάνα ή μια μπάρα δημητριακών, που θα σε βοηθήσει να αποδόσεις στη γυμναστική σου και θα μειώσει την πείνα μετά τη γυμναστική.

Δεν πεινούσες, διψούσες
Πράγματι, πολλές φορές δεν κατανοούμε τις ανάγκες του οργανισμού μας σωστά και μπορεί να μπερδέψουμε την δίψα με το αίσθημα της πείνας. Για αυτό πριν ενδώσεις σε αυτό που νομίζεις ότι τραβάει η όρεξή σου, πιες ένα δροσερό, μεγάλο ποτήρι νερό ή ένα τσάι με λίγο μέλι και μετά ξανασκέψου εάν πεινάς. Θα εντυπωσιαστείς όταν θα διαπιστώσεις πως τελικά αυτό που χρειαζόσουν ήταν νερό και όχι εκείνα τα chips στο ντουλάπι της κουζίνας.

Late night emergency!
Ο διατροφολόγος Γιώργος Λάντις (georgioslandis@yahoo.co.uk) δίνει οδηγίες για το πώς να αντιμετωπίσεις την μεταμεσονύχτια επιθυμία σου για τσιμπολόγημα, ώστε να έχει τις λιγότερες συνέπειες στην σιλουέτα σου. Εάν πρέπει οπωσδήποτε να τσιμπήσεις κάτι ενώ η ώρα έχει περάσει, δες ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές σου:

Από το delivery

- Παράγγειλε ένα σουβλάκι καλαμάκι χοιρινό ή κοτόπουλο και συνδύασε το με 2 κ.σ. γιαούρτι μέσα σε μία αραβική πίτα ή ακόμη καλύτερα σε μία πίτα για σουβλάκι ολικής αλέσεως (ανακάτεψε το γιαούρτι σου με λίγη μουστάρδα, πάπρικα και αν έχεις διάθεση κόψε και λίγο μαρούλι ή ρόκα μέσα).
- Παράγγειλε μια σαλάτα Caesars χωρίς την sauce  και τα κρουτόν, και σε ένα μπολάκι ανακάτεψε 1 κ.σ. μαγιονέζα (κοφτή), 1 κ.σ. γιαούρτι και πρόσθεσε μουστάρδα, πιπέρι. Αντί για κρουτόν, τρίψε ένα μικρό παξιμάδι ολικής αλέσεως.

Από το ψυγείο σου

- Πάρε 2 καλαμάκια (που φτιάχνουμε σουβλάκι) και πέρασε εναλλάξ, τοματίνια, αγγούρι και μια μικρή μπάλα mozzarella.
- Ανακάτεψε 2 κ.σ. γιαούρτι με 3 αποξηραμένα δαμάσκηνα.
- Σε 2 crackers ολικής αλέσεως άπλωσε μια ελαφριά στρώση κρέμας τυριού και βάλε από ένα αποξηραμένο φρούτο.
- Αν έχεις καταψυγμένα berries με φράουλες, χτύπα σε ένα blender 2 κ.σ. γιαούρτι ή ½ φλιτζάνι γάλα με ½ φλιτζάνι από τα φρούτα και έτσι θα έχεις ένα πολύ νόστιμο snack που θυμίζει παγωτό.
- Τύλιξε 1 φέτα τυρί με 1 φέτα γαλοπούλα και καθώς το τυλίγεις βάλε μέσα τοματίνι ή αγγούρι.
- Πάρε 2 φέτες καπνιστό σολομό και τύλιξε τις γύρω από λεπτοκομμένο (κατά μήκος) αγγούρι και πρόσθεσε μαύρο πιπέρι και λεμόνι ή βάλε το αγγούρι σε βαλσάμικο πριν το τυλίξεις.
- Φτιάξε σουβλάκι με φρούτα, κόψε μπανάνα σε ροδέλες και σε 2 καλαμάκια βάλε εναλλάξ φράουλες και μπανάνα. Αφού τελειώσεις, ρίξε κανέλα και λίγο μέλι και τέλος πασπάλισε με λιναρόσπορο.



stylista.gr



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...