Thursday, June 23, 2011

Τρία light γλυκά από την pastry chef Marissa Churchill

Τα τρώς χωρίς να σε τρώνε ( οι τύψεις )


Σου εξασφαλίσαμε 3 συνταγές από το βιβλίο Sweet & Skinny της Ελληνοαμερικανίδας chef Marisa Churchill,  ώστε αυτό το καλοκαίρι να μην στερηθείς τα γλυκά που τόσο αγαπάς.

Old Fashioned Chocolate Fudge Cupcakes
Μερίδες: 16
Κάθε μερίδα: 280 θερμίδες, 12 γραμ λιπαρά

Cupcake
3/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσιες
1/2 φλιτζ ζάχαρη
1 φλιτζ κακάο, χωρίς ζάχαρη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 1/4 φλιτζ αποβουτυρωμένο γάλα (buttermilk)
1 φλιτζ γιαούρτι, χωρίς λιπαρά
4 ασπράδια
1 κ.σ. ελαιόλαδο, ήπιας γεύσης
2/3 φλιτζ. Παντζάρια, ωμά

Για την επικάλυψη (frosting)
1 φλιτζάνι τυρί κρέμα, με χαμηλά λιπαρά reduced-fat cream cheese
1/4 φλιτζ βούτυρο, σε θερμοκρασία  δωματίου
2 φλιτζ άχνη ζάχαρη
6 κ.σ. κακάο, χωρίς ζάχαρη
1/2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σ. γάλα, χωρίς λιπαρά

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 176 C.
Λαδώνουμε 16 φόρμες για muffins.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν παούντερ, τη σόδα, και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αποβουτυρωμένο γάλα, το γιαούρτι, τα ασπράδια, το ελαιόλαδο. Τρίβουμε τα ωμά παντζάρια, και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα υγρά.
Φτιάχνουμε μια λακούβα στη μέση του μπολ με το αλεύρι και ρίχνουμε μέσα τα υγρά υλικά από το άλλο μπολ. Τα χτυπάμε όλα για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να γίνουν μία ζύμη. Αδειάζουμε το μίγμα στις φόρμες για muffins, 1/3 φλιτζανιού για κάθε φόρμα.
Ψήνουμε τα cupcakes για περίπου 18 λεπτά. Για να καταλάβουμε ότι είναι έτοιμα, βυθίζουμε ένα μαχαίρι στην μέση και αν βγει καθαρό, έχουν ψηθεί.
Αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν για τρείς ώρες.

Για την επικάλυψη (frosting):
Χρησιμοποιούμε ένα μίξερ και χτυπάμε το τυρί κρέμα μαζί με το βούτυρο, σε ένα μέτριο μπολ για ένα λεπτό.
Κοσκινίζουμε την ζάχαρη άχνη και το κακάο πάνω στο μίγμα.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ το μίγμα σιγά-σιγά και μετά από λίγο γρηγορότερα μέχρι ναι γίνει λείο. Προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια, χτυπώντας για άλλο ένα λεπτό.
Με ένα μαχαίρι καλύπτουμε τα cupcakes με το frosting, και γαρνίρουμε με σοκολατένια flakes ή σοκολατένια πουράκια.



Μπισκότα αμυγδάλου
“Almond Joy” Macaroons
Περίπου 30 μπισκότα
Κάθε μπισκότο: 90 θερμίδες, 4.5γ. λιπαρά

1/3 φλιτζ. ανανάς σε μεταλλικό κουτί, με φυσικό χυμό όχι με σιρόπι
3/4 φλιτζ. καρύδα χωρίς ζάχαρη
1 φλιτζ. ζάχαρη
3/4 φλιτζ. ασπράδια (περίπου 5 μεγάλα αυγά)
1/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/8 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
30 αμύγδαλα
1/4 φλιτζ. σοκολάτα σε κομμάτια

Βάζουμε τον ανανά, την καρύδα, τα ασπράδια, το αλεύρι και το αλάτι σε μια κατσαρόλα.
Τα ψήνουμε χρησιμοποιώντας μεσαία φωτιά, ενώ ανακατεύουμε συνέχεα για 5 ή 6 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο υγρό.
Απομακρύνουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τη βανίλια και βάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ σκεπασμένο στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 176°.
Χρησιμοποιούμε αντικολλητικό λαδόχαρτο ψησίματος, ή σιλικόνη ψησίματος ματ πάνω στο ταψί.
Διαιρούμε τη ζύμη με ένα κουτάλι, δημιουργώντας μικρές μπάλες περίπου όσο το μέγεθος ενός κουταλιού της σούπας.                                                     Βάζουμε τα μπισκοτάκια πάνω στο ταψί και αφήνουμε περίπου 1.25 πόντους ανάμεσά τους.
Βάζουμε ένα αμύγδαλο πάνω σε κάθε μπισκότο.
Ψήνουμε τα μπισκότα για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου μία ώρα.
Λιώνουμε την σοκολάτα σε ένα μπολ στα μικροκύματα για περίπου 30 δευτερόλεπτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μαλακή.
Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ρίχνουμε λίγη σοκολάτα πάνω στα μπισκότα. Τα αφήνουμε μέχρι η σοκολάτα να γίνει σκληρή.  Αν δεν τα σερβίρετε αμέσως, αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου σε τάπερ για το πολύ μία εβδομάδα.


Μους λεμόνι με βατόμουρο και φρέσκο βασιλικό

2 μερίδες
Κάθε μερίδα: 190 θερμίδες, και 8γρ. Λιπαρά

2/3 φλιτζ. Κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζ. Γιαούρτι, χωρίς λιπαρά
3 κ.σ. άσπρη σοκολάτα σε κομμάτια
1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1/2 φλιτζ. Βατόμουρα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκες φράουλες η ανανά εάν προτιμάτε).
1 κ.γ. φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό, περίπου 2 φύλλα


Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος.  Σε άλλο μικρό μπολ αναμειγνύουμε 2 κ.γ. νερό με την σοκολάτα, τα λιώνουμε στα μικροκύματα για περίπου 30 δευτερόλεπτα.  Ανακατεύουμε την σοκολάτα μέχρι να λιώσει πλήρως. Ρίχνουμε τη σοκολάτα και το ξύσμα μέσα στο μπολ με το γιαούρτι.  Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να δέσουν.
Βάζουμε την μισή ποσότητα από τη μους σε κάθε ποτήρι. Από πάνω βάζουμε τα βατόμουρα, το βασιλικό και από πάνω πάλι τη μους, τα βατόμουρα και το βασιλικό. Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα βατόμουρα.


stylista.gr

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...