Wednesday, July 6, 2011

Ηλιοκαμμένο μακιγιάζ! Σίγουρα το κάνεις όπως πρέπει; Δες το λάθος και το σωστό!

Καλοκαίρι και ηλιοκαμμένο μακιγιάζ πάνε μαζί! Σωστά; Γιατί όμως οι περισσότερες από εμάς καταλήγουμε πάντα με μπαλώματα στο πρόσωπο;
"Το λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες είναι να τοποθετούν το bronze make up κι έπειτα την πούδρα σε όλο το πρόσωπο", μου εξήγησε ο αγαπημένος μας Τάκης Μαυριγιαννάκης, make up artist της Estee Lauder.

Και κάπως έτσι κάναμε το test. Ζητήσαμε από την Kristen, το μοντέλο μας, να κάνει μόνη της bronze βάση. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά ο Τάκης είχε επιβεβαιωθεί. Κι αν εμείς το κάνουμε λάθος, τελικά ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να πετύχουμε το αποτέλεσμα που βλέπουμε στα μοντέλα ή στις celebs γύρω μας με το τέλειο ηλιοκαμμένο look;

"Πρέπει να δημιουργήσουμε δύο νοητά Ε", συνέχισε ο make up artist. E; Πώς είπατε;

 Για να δείτε τα καλύτερα bronzers της αγοράς πατήστε εδώ...


Το test: είσαι σίγουρη ότι κάνεις το bronze make up σωστά;

 
Ερώτηση κρίσεως: Όταν κάνουμε ηλιοκαμένο μακιγιάζ απλώνουμε το make up
α) σε όλο το πρόσωπο
β) σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου
Όσες από εσάς απαντήσατε το Α κάνετε λάθος. Και δεν είστε λίγες! Το bronze μακιγιάζ θέλει γνώσεις και αν δεν γίνει σωστά έχει σαν αποτέλεσμα να αφήνει αντιαισθητικά μπαλώματα στο πρόσωπό μας. Σίγουρα σου έχει συμβεί τουλάχιστον μια φορά. Γι' αυτό κι εμείς κάναμε το τεστ. Ζητήσαμε από το μοντέλο μας, την Kristen να απλώσει μόνη της το bronze make up και την πούδρα στο μισό μέρος του προσώπου της. Όπως ήταν αναμενόμενο η Kristen έκανε πολλά λάθη. Αμέσως μετά ανέλαβε δράση ο Τάκης Μαυριγιαννάκης, official make up artist της Estee Lauder, ο οποίος και έδειξε στην Kristen τον σωστό τρόπο, δημιουργώντας μια bronze βάση στο άλλο μισό του προσώπου της. Η διαφορά είναι εμφανής!
 
 

Ο λάθος τρόπος: βήμα 1

 
Οι περισσότερες από εμάς απλώνουμε το bronzer (make up σε bronze απόχρωση) σε όλο το πρόσωπο, αμελώντας την περιοχή του λαιμού και τα αυτιά. Έτσι, αμέσως δημιουργούνται μπαλώματα και δυσχρωμίες.
  







Ο λάθος τρόπος: βήμα 2

 
Εν συνεχεία, παίρνουμε την bronze πούδρα και την τοποθετούμε στους κροτάφους και στο μέτωπο, αμελώντας και πάλι το λαιμό και τα αυτιά με αποτέλεσμα να τονίζουμε την αντίθεση ανάμεσα στο φυσικό μας χρώμα και το ηλιοκαμένο look που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Αυτά τα δύο λάθη έκανε και η Kristen με αποτέλεσμα το μακιγιάζ της να είναι...
 
 

Η λάθος ηλιοκαμένη βάση που έκανε μόνη της η Kristen

 
Όπως μπορείς να διαπιστώσεις και η ίδια αυτό είναι το λάθος μακιγιάζ. Το πρόσωπο έχει αποκτήσει μπαλώματα, ο λαιμός και τα αυτιά είναι αμακιγιάριστα. Και είναι ένα λάθος που κάνουμε πολύ συχνά.
Ακολούθησε τις οδηγίες παρακάτω και μάθε ποιος είναι ο σωστός τρόπος για ένα ηλιοκαμένο αποτέλεσμα όπως μας έδειξε ο Τάκης Μαυριγιαννάκης.
 
 

Ο σωστός τρόπος: βήμα 1

 
Όταν θέλουμε να κάνουμε ένα bronze μακιγιάζ ακολουθούμε ακριβώς την ίδια διαδικασία για την βάση. Απλώνουμε, λοιπόν, concealer κάτω από τα μάτια, στα πλαϊνά της μύτης και των χειλιών κι έπειτα απλώνουμε make up ακριβώς στον τόνο της επιδερμίδας μας και το κάνουμε blending με το concealer. Σβήνουμε προς τα αυτιά, το σαγόνι και το λαιμό.
 
 
 

Ο σωστός τρόπος: βήμα 2

 
Με τα χέρια ή με ένα πινέλο, όπως δηλαδή μας βολεύει, βάζουμε μια πολύ ελαφριά ποσότητα bronze make up. Ξεκινάμε από τους κροτάφους προς τα μήλα. Προσοχή: αν μας πέσει πολύ ποσότητα το σβήνουμε προς τα μήλα!
Αν αναζητάς ένα καλό bronze make up, δοκίμασε το Bronze Goddess Luminous Liquid Bronzer της Estee Lauder.
 
 
 

Ο σωστός τρόπος: βήμα 3

 
Με το προϊόν που έχουμε ήδη απλώσει στο πρόσωπό μας, δημιουργούμε ένα νοητό “Ε” (κροτάφοι- μήλα- λαιμός).
  









Ο σωστός τρόπος: βήμα 4

 
Παίρνουμε μια bronze πούδρα με λάμψη όπως η Bronze Goddess Soft Shimmer Bronzer Poudre de Soleil της Estee Lauder και την δουλεύουμε από τους κροτάφους προς τα μήλα (προσοχή: πρέπει να σταματάει ακριβώς πάνω στα μήλα διότι αλλιώς θα δώσει καθοδικότητα στο πρόσωπό μας και θα το δείχνει κουρασμένο). Κι εδώ, περνάμε την πούδρα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο δημιουργώντας ένα νοητό “Ε”.

  


Η σωστή ηλιοκαμένη βάση που έκανε ο make up artist

 
Το αποτέλεσμα είναι ομοιόμορφο, λαμπερό και πολύ sexy! Στο πρόσωπο δεν εμφανίζονται μπαλώματα και φυσικά έχει τον ίδιο τόνο με τον λαιμό.


Crash test

 
Ρίξε μια ματιά στη photo! Η διαφορά ανάμεσα στην αριστερή μεριά (σωστή) και την δεξιά (λάθος) είναι εμφανής. Τώρα που ξέρεις τον σωστό τρόπο μπορείς κι εσύ άφοβα να κάνεις την bronzing βάση άφοβα. Ολοκλήρωσε το μακιγιάζ με κοραλί lip gloss, βερικοκί ρουζ και μια σκιά στο χρώμα της άμμου. Super καλοκαιρινό!

 





tlife.gr


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...