Monday, July 11, 2011

Συμβουλές για DIY καλοκαιρινό manicure

Αν δεν προλαβαίνεις να πηγαίνεις κάθε εβδομάδα στο nail salon ή αν το budget σου δεν το επιτρέπει αυτή την εποχή, υπάρχει τρόπος προκειμένου να έχεις περιποιημένα χέρια. To manicure στο σπίτι είναι αρκετά απλό,
αρκεί να έχεις στη διαθεσή σου μερικά βασικά εργαλεία και να ακολουθήσεις τα tips που μας έδωσαν οι ειδικοί.


Τι θα χρειαστείς:

1) Πένσα νυχιών: Εάν θέλεις να κοντύνεις γρήγορα τα νύχια σου, κόβοντάς τα.
2) Λίμα: Για να κοντύνεις και να δώσεις σχήμα. Χρησιμοποίησε τη λίμα προς μια κατεύθυνση διορθώνοντας πρώτα τις άκρες και μετά το κέντρο των νυχιών.
3) Buffer: Το συγκεκριμένο εργαλείο κάνει απολέπιση στο νύχι, λειαίνοντας τις ραβδώσεις στην επιφάνεια και χαρίζοντας  λάμψη. Λίγες, απαλές κινήσεις είναι αρκετές για να δώσουν το αποτέλεσμα που επιθυμείς.
4) Εργαλείο για τα πετσάκια: Για ν’απαλλαγείς από την παρουσία τους, αρχικά, βύθισε τα χέρια σου σε χλιαρό -προς ζεστό- νερό προκειμένου να μαλακώσουν. Άπλωσε ένα ειδικό λαδάκι που μαλακώνει τα πετσάκια και στη συνέχεια, με το ειδικό ξυλάκι στρώξτα προς τα πίσω. Εννοείται ότι και εδώ χρειαζονται απαλές κινήσεις, ενώ μπορείς στη μύτη του εργαλείου να βάλεις ελάχιστο βαμβάκι το οποίο θα έχεις βρέξει με αφαιρετικό βερνικιού, χωρίς ασετόν.
5) Πένσα για πετσάκια: Όταν θα τα έχεις σπρώξει προς τα πίσω, χρησιμοποίησε την ειδική πένσα προκειμένου να απομακρύνεις πετσάκια και παρονυχίδες. Ο χειρισμός αυτής της πένσας θα πρέπει να γίνεται με προσοχή για να αποφύγεις τραυματισμούς.
6) Κρέμα περιποίησης: Μετά την αφαίρεση των παρανυχίδων καλό είναι να απλώσεις μια ειδική κρέμα φροντίδας. Άπλωσέ της κάνοντας απαλό μασάζ γύρω από τα νύχια και στη συνέχεια σκούπισέ τα με βαμβάκι εμποτισμένο με αφαιρετικό βερνικιού, προκειμένου να απομακρύνεις τυχόν ίχνη λιπαρότητας.

Μάνι... mani!
Βασικά expert's tips που θα σου λύσουν τα χέρια:

1. Πριν απλώσεις το αγαπημένο σου καλοκαιρινό βερνίκι , φρόντισε πάντα να περνάς την ειδική βάση, καθώς α) βοηθάει να απλώνεται καλύτερα το βερνίκι και β) προστατεύει την επιφάνεια του νυχιών ώστε να μην κιτρινίζει από τις χρωστικές των έντονων βερνικιών. Εξίσου σημαντικό είναι και το top coat, που δίνει λάμψη και διάρκεια στο χρώμα. Στην αγορά θα βρεις έξυπνες φόρμουλες 2 σε 1, που μπορείς δηλαδή να χρησιμοποιήσεις και ως βάση και ως top coat, αλλά και συνθέσεις που στεγνώνουν σε δευτερόλεπτα- ό,τι πρέπει αν δεν έχεις χρόνο στη διάθεσή σου.

2. Όσο και αν σου φαίνεται αδιανόητο να κυκλοφορείς με άβαφα νύχια, έχε υπόψιν σου ότι είναι καλό να τα αφήνεις να "αναπνέουν" χωρίς βερνίκι για μια ημέρα τουλάχιστον, καθώς κάποια βερνίκια ενδέχεται να δημιουργούν ξηρότητα στην επιφάνεια των νυχιών.

3. Το παγωμένο νερό βοηθά στο να στεγνώσει ακόμα πιο γρήγορα το βερνίκι. Γέμισε ένα μπολ με παγάκια όταν θα ξεκινήσεις το manicure. Μέχρι να τελειώσεις θα έχουν λιώσει.  Όταν απλώσεις και το top coat, αμέσως μετά, βύθισε τα δάχτυλά σου στο κρύο νερό για περίπου 10 δευτερόλεπτα.

4. Προκειμένου να προφυλάξεις τα βερνίκια σου από το να "πήξουν" και να γίνουν παχύρευστα, ακολούθησε τα εξής βήματα: μετά από κάθε εφαρμογή, καθάριζε το "λαιμό" του μπουκαλιού με το αφαιρετικό βερνικιού και κλείστο καλά. Αποθήκευσέ το στο ψυγείο, απλά φρόντιζε να το βγάζεις έξω από νωρίς, έτσι ώστε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου όταν το  χρησιμοποιήσεις.

5. Για περιποιημένα άκρα, τόσο σε χέρια όσο και σε πόδια, φρόντισε να κάνεις συχνά απολέπιση και μετά ν’απλώνεις κάποιο πλούσιο ενυδατικό προϊόν που θα τα κάνει απαλά και θα βοηθήσει στην ανάπλαση του δέρματος το οποίο αυτή την εποχή ταλαιπωρείται ιδιαίτερα από τον ήλιο.

6. Εάν τα νύχια σου έχουν λεκέδες ή κηλίδες, ξεκινώντας το manicure βύθισε τα δάχτυλά σου σε ένα μπολ που θα έχεις βάλει χυμό λεμονιού με λίγο νερό. Άφησε μερικά λεπτά, και βγάζοντας κάνε μερικά περάσματα στην επιφάνεια με το buffer.

7. Το αμυγδαλέλαιο είναι άριστο ενυδατικό προϊόν για τα χέρια. Πλούσιο σε βιταμίνη Ε, βοηθάει το ξηρό δέρμα ενώ προστατεύει και τα νύχια από τη φθορά. Πώς μπορείς να το χρησιμοποιήσεις; Αγόρασέ το από το φαρμακείο και με λίγες σταγόνες, κάνε μασάζ στα χέρια και τις παρανυχίδες. Τύλιξε κάθε χέρι με μια μικρή πετσέτα, και άφησε το λάδι να εισχωρήσει στο δέρμα τουλάχιστον για 5 λεπτά. Σκούπισε την περίσσεια από τα χέρια σου, όμως μην τα ξεπλύνεις. Άφησε το υπόλοιπο έλαιο ν’απορροφηθεί. Μετά, άπλωσε μια πλούσια κρέμα χεριών και... voilà: χέρια για φίλημα!


stylista.gr

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...