Monday, July 11, 2011

Τέσσερα outfits γάμου για να αφήσεις τις καλύτερες εντυπώσεις σε χωριά ορεινά, πεδινά, κωμοπόλεις και άλλα τέτοια.

Εκτός από τους γάμους στην πόλη και το νησί, η καλοκαιρινή κοινωνική agenda περιλαμβάνει και ευτυχή γεγονότα τα οποία διαδραματίζονται στον φυσικό χώρο ενός ειδυλλίου: την επαρχία...
Μετά τον Τάσο και την Γκόλφω, λοιπόν, να και η ξαδέρφη η Νίκη, η οποία παντρεύεται τον καλό της στο χωριό. Κι ενώ στην πόλη ή στο νησί είναι πιο εύκολο να "το έχουμε" το σωστό το look, το χωριό είναι κάπως πιο  tricky. Διότι, εκτός από τις θείες που η συνήθης δουλειά τους είναι να στραβοκοιτάνε, να σχολιάζουν τα πάντα και να μη συγχωρούν το sexy-chic ή τις υπερβολικές μοντερνιές, ένα άλλο θέμα είναι οι κάπως πιο απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες - σ' ένα ορεινό χωριό, υπάρχει η πολύ σοβαρή πιθανότητα να "πέφτουν μπεκάτσες" το βράδυ ακόμη κι αν το ημερολόγιο δείχνει Αύγουστο. Για να δούμε, λοιπόν, πώς θα λύσει η Stylista τον ενδυματολογικό γρίφο.

- Αν σκοπεύεις να φορέσεις φόρεμα, μια ασφαλής επιλογή είναι το κοκτέιλ μήκος που "φλερτάρει" με το γόνατο - μπορείς να τα δώσεις όλα στο sexy chic μέσα από τα τακούνια σου.
- Επειδή (όπως σε πολλά νησιά) έτσι και στα χωριά "παίζει" συχνά το ενδεχόμενο του πλακόστρωτου, ενημερώσου εγκαίρως αν είσαι καλεσμένη σε χωριό με το οποίο δεν έχεις σχέση και εξοπλίσου με πλατφόρμες ή wedges.
- Άπειρη εφευρετικότητα μπορείς να επιδείξεις άφοβα στο κόσμημα και στο φαντεζί τσαντάκι, ειδικά για να κάνεις dress up ένα μάλλον απλό καλοκαιρινό εμπριμέ φόρεμα.
- Ειδικά αν ετοιμάζεσαι για ορεινό χωριό, προτίμησε να συμπληρώσεις το ανάλαφρο φόρεμά σου με μπλέιζερ, καθώς η εσάρπα υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να αποδειχθεί μετεωρολογικά ανεπαρκής - κοινώς, ν' αρχίσεις να τουρτουρίζεις μόλις πέσει ο ήλιος.



Αν σκοπεύεις να φορέσεις ντε-πιες:
- Απόφυγε το "σεμνό" μεν αλλά βαρετό ανδρόγυνο κοστούμι και παίξε λίγο συνδυάζοντας ένα tailored θηλυκό παντελόνι με μπλέιζερ, δηλαδή με μη-ασορτί σακάκι. Μην ξεχάσεις τα φαντεζί αξεσουάρ για να κάνεις ακόμη πιο ενδιαφέρον το look.
- Ακόμη κι αν θέλεις να αποφύγεις τις χρωματικές εξάρσεις, μπορείς να ξεχωρίσεις διαλέγοντας π.χ. ένα τοπ σε nude απόχρωση με ενδιαφέροντα κεντήματα ή δίνοντάς τα όλα με ένα πολύχρωμο πέδιλο.
- Αντί να παίξεις με τα χρωματικά κοντράστ, μπορείς να παίξεις με τις διαφορετικές υφές, συνδυάζοντας π.χ. κέντημα και snakeskin.
- Αν φορέσεις κεντημένο ρούχο, μην ξεχάσεις όπως πάντα να διατηρήσεις το κόσμημα στο μίνιμουμ.

BONUS TIP:
- Τήρησε τον άτυπο κανόνα που θέλει τον βαθμό επισημότητας ανάλογο της σχέσης της καλεσμένης με τη νύφη ή τον γαμπρό. Δηλαδή, προτίμησε το φόρεμα αν είσαι πιο στενή συγγενής και το ντε-πιες αν είσαι λίγο πιο "αποστασιοποιημένη". Ετσι θα αποφύγεις τη σκόπελο του overdressed ή του underdressed, δηλαδή του να φαίνεται είτε ότι προσπάθησες υπερβολικά είτε ότι δεν προσπάθησες αρκετά.
 


stylista.gr

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...