Wednesday, August 10, 2011

Τρία σούπερ δροσερά, φρουτένια cocktails για τα καλοκαιρινά βράδια

Fruit Fruit και αρώματα, από τον Βαγγέλη Δρίσκα...



Μάνγκο με σορμπέ λεμόνι
Υλικά για 4 ποτά
1 μάνγκο
1 μπανάνα
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
½ φλιτζάνι χυμό ανανά
Σορμπέ λεμόνι ή λάιμ
6-8 παγάκια
Καθαρίζετε το μάνγκο και την μπανάνα και τα ψιλοκόβετε. Τα βάζετε στο μπλέντερ με το χυμό πορτοκαλιού και ανανά και προσθέτετε τα παγάκια. Τα πολτοποιείτε και τα μοιράζετε σε κάθε ποτήρι από μία μπάλα σορμπέ και συμπληρώνετε με παγωμένη σόδα ή με παγωμένο νερό με ανθρακικό.

Φράουλες και νεκταρίνια με ανθρακικό
Υλικά για 4 ποτά
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες φράουλες
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα νεκταρίνια
1 φλιτζάνι ρώγες σταφυλιού
6-8 παγάκια
Σόδα ή νερό με ανθρακικό
Βάζετε όλα τα φρούτα με τα παγάκια στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να σπάσουν τα παγάκια. Τα μοιράζετε σε ψηλά ποτήρια και ρίχνετε τη σόδα ή το ανθρακούχο νερό από ψηλά για να κάνει αφρό. Σερβίρετε αμέσως στους καλεσμένους σας.


Παραλλαγή του κλασικού Blue Lagoon
Υλικά για 2 ποτά
1 μήλο
1 σφηνάκι τζιν
1 σφηνάκι βότκα
1 σφηνάκι blue curacao
1 σφηνάκι χυμό λάιμ
Παγάκια
Καθαρίζετε το μήλο και το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζετε στο μπλέντερ με το χυμό λάιμ, το τζιν και τη βότκα. Τα χτυπάτε, τα περνάτε από σουρωτήρι, τα ανακατεύετε με το blue curacao και τα παγάκια και σερβίρετε.


stylista.gr




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...